Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Политическа революция с България на Труда и Разума – БТР (ВИДЕО)

в България
Loading...

Здравейте! Честита Коледа!

На 16 юни тази година на страницата на “България на труда и разума” във Фейсбук публикувахме един въпрос, който досега е видян поне веднъж от половин милион български потребители на социалната медия. Над 5 хиляди го споделиха, 7 хиляди коментираха, над 85 хиляди одобриха. Просто попитахме дали ние, българските избиратели, бихме гласували за независим лев, гарантирана от държавата работа при достойно заплащане, безплатно здравеопазване и образование.

От октомври 2012 г. в България разпространяваме принципно нови макроикономически идеи, които правят напълно възможно постигането на горните цели. Това е нова икономическа парадигма, която преобръща с главата надолу и напълно отрича господстващата от над 35 години идеология на икономическия неолиберализъм, идеология измамна, целенасочено насадена ни от световната олигархия. Резултат от работата на икономическия неолиберализъм днес е, че 5 човека притежават толкова богатство, колкото долната половин човечество, 3.6 милиарда души – факт, не фалшива новина!

Макроикономическите идеи на школата на Модерната монетарна теория дават алгоритъма за постигането на истинска демокрация. Представител на тази школа бе и Стефани Келтън – главният икономически съветник тогава на кандидата за президент на САЩ, Бърни Сандърс.

Тези от вас, които вече са запознати с идеите на ММТ, знаят, че в основата им стои разбирането за същността на националната валута като обществен монопол, издаван от държавата данъчен кредит. Тъй като в своята същност те са макроикономически идеи, прилагането им може да се осъществи единствено от правителството, и то правителството на една суверенна държава, монополно издаваща националната валута при плаващ курс на обмяна, разполагаща с независима икономическа и външна политика.

От горното е ясно, че за да могат тези идеи да се приложат на практика в България например, трябва да постигнем няколко неща:

Първо, да успеем да излъчим правителство с много широка обществена подкрепа, разбирайте абсолютно мнозинство в Народното събрание, което, използвайки идеите на новата икономическа парадигма, да работи за общата българска кауза.

Второ, след излъчването на такова правителство, то незабавно трябва да премахне 20 годишната концесия върху българския лев, това е задушаващият ни валутен борд, който фактически превърна Европейската централна банка в издател на националната ни валута.

Трето, трябва да напуснем олигархичния ЕС и източеното от всякакво съдържание НАТО.

Тези стъпки, заедно с още 7, записахме в кратката версия на политическата ни програма, около която започнахме да се обединяваме и организираме в българското виртуално пространство на Фейсбук, но и не само там. (бел.ред. програмата виж тук тук и тукЦелта е създаването на нов политически субект в България, който, опирайки се на макроикономическите идеи на ММТ, ще организира и излъчи нова политическа воля в българския обществен дебат. Името на политическата партия, която, живот и здраве, ще регистрираме в Софийски градски съд през първата половина на 2018 г., е “България на труда и разума” – БТР.

В средата на другия месец, януари 2018 г., в национален ежедневник, както изисква Законът за политическите партии, ще публикуваме Учредителната декларация на БТР. Призоваваме всички български граждани, искащи премахване на Статуквото и поемане на радикално нов социалноикономически път на развитие, да погледнат програмата и ако им допада, да се присъединяват в групата на учредителите на БТР във Фейсбук – “Съучредители и бъдещи членове на ПП “България на труда и разума” – БТР. За влизане в тази група се изискват трите имена, телефон и населено място.

Още веднъж честита Коледа и весело посрещане на новата година! Вярваме, че 2018-та ще бъде годината на началото на края на Статуквото у нас! Вярваме също, че БТР ще може да го постигне в рамките на два изборни цикъла за Народно събрание.

Благодаря!

Райчо МарковБългария на Труда и Разума – БТР

Последни от България

Отиди Горе