The Bulgarian Times

Показаха кича в който тънат Баневи (ВИДЕО)

в България
Loading...

МВР показа как изглежда имението на семейство Баневи и какво е било иззето при претърсването му при съвместната акция със Специализираната прокуратура. Вътрешното министерство разпространи снимки от къщата на Баневи, която семейството нарича “корпоративна резиденция”.

По-рано днес зам.-главният прокурор Иван Гешев изнесе подробности за ареста на Николай Банев и съпругата му Евгения. Те са с повдигнати обвинения за източването на приватизирания завод “Полимери”.

Обвинени са за присвояване на имущество на стойност 1,5 милиона лева, както и за данъчни престъпления и пране на пари.

Източването е ставало чрез плащания на ръка и в офшорни сметки. Именно това е и едно от основните доказателства, открито от разследващите – оригинални документи, че Баневи са собственици на офшорни дружества. До тях обаче не стигнали никак лесно. При обиска в имението прокурори и полицаи се натъкнали на свръхмодерна врата, вътре в къщата, за която им били необходими часове, за да я отворят. Открити са още множество скъпоценности, накити и т.н. От снимките, разпространени от МВР, става ясно, че са се натъкнали и на оръжия и боеприпаси.

 

ПО ТЕМАТА:

Защо богаташите ни са толкова диви селяндури

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе