The Bulgarian Times

Плевнелиев за разследването на приватизацията: Деструктивна, вредна и недемократична идея!

в България
Loading...
Бившият държавен глава Росен Плевнелиев отново влезе в ролята на тотален наблюдател и коментира пред бТВ широк спектър от теми: от чувствата към любовницата си до борбата с корупцията. Плевнелиев разкритикува остро предложението на ГЕРБ за промени в конституцията, с които да отпадне давността за разследване на приватизацията. Той нападна партията, която го направи президент, определяйки поведението й като деструктивно.

Бившият президент посочи, че много от предприятията вече са препродадени по няколко пъти и по никакъв начин няма да се стигне до истината за продажбата за наследството на социалистическа България. “Това е деструктивна, вредна и недемократична идея!”, заяви той.

Росен Плевнелиев не пропусна и този път да атакува настоящия държавен глава.

„Все още Румен Радев е далеч от яростните атаки, които видяхме спрямо други президенти на България преди него. Мога да дам десетки примери как съм бил на различни позиции от партията, която ме е издигнала. А Радев тепърва трябва да се докаже в това отношение”, каза той

“Излязох прав в отношението ми към Русия. Вижте изявлението на Тереза Мей от вчера. Навремето излязох пред народа и съюзниците ни и заявих много ясно, че сме една от първите държави, ударена от Русия с кибератака по време на избори. Руснаците просто са тренирали с България, за да развият кибершпионажа си спрямо САЩ, Великобритания и другаде”, заяви той.

И обяви, че санкциите срещу Русия работят. “Още една-две години търпение и ще видим промяна в политиката на Русия”, категоричен бе Плевнелиев. “Не съжалявам за нищо, така съм устроен, аз съм реалист и оптимист по душа”, добави той.

Росен Плевнелиев коментира идеята президентът да избира шефа на антикорупционната комисия: „Имал съм възможност да имам временно цялата власт – по време на служебните правителства има еднолична власт и видях колко е опасно това. Затова президентът не е добре да контролира антикорупционната комисия“, смята Плевнелиев.

Бившият държавен глава Росен Плевнелиев призна и за връзката си със синоптичката Деси Банова.

“Да, с Деси сме заедно, повтори той в отговор на настоятелните въпроси на водещата. Аз никога не съм крил, че живях разделен с Юлиана. Разведохме се по взаимно съгласие. Сега съм свободен и мога да решавам с кого да бъда. Прогнозата в моя личен живот е слънчева. Радваме се на една прекрасна и хармонична връзка. Аз съм реалист и позитивен оптимист. Всичко, което се случва е в рамките на нормалното“, каза Плевнелиев.

Loading...

Последни от България

Отиди Горе