The Bulgarian Times

Петгодишното момче от Чечения официално постави световен рекорд по лицеви опори (ВИДЕО)

в Свят
Loading...

Петгодишният Рахим Куриев от Чечения все пак успя да постави световен рекорд като направи 3202 лицеви опори за 2,5 часа. Постижението му беше официално регистрирано от специалисти от Книгата с рекорди на Русия, съобщи пред РИА “Новости” главният директор на учреждението Станислав Коненко.

По-рано чеченският министър на физическата култура и спорта Муса Ханариков съобщи, че петгодишният Рахим е успял да изпълни 4105 лицеви опори за 2 часа и 26 минути, но сред представителите на Книгата с рекордите на Русия “са възникнали незначителни въпроси”, затова рекордът не е регистриран официално. Чеченският лидер Рамзан Кадиров изказа увереност, че Рахим ще успее да повтори рекорда си, “ако само на членовете на комисията им стигне търпението, за да броят”. По-късно той подари на момчето нов автомобил Mercedes и обеща да проведат съвместна тренировка.

В сряда за регистрирането на рекорда в Грозни пристигнаха главният редактор на Книгата с рекорди на Русия Станислав Коненко и експертът в категория “Фитнес” на Книгата и рекордьор по брой лицеви опори за 1 минута Андрей Лобков.

Достижението си Рахим демонстрира в присъствието на специалистите в студиото на грозненската телевизия. “Рахим изпълни 3202 лицеви опори за 2 часа и 30 минути. Това е рекорд. Официално го регистрирахме”, каза Коненко. Russia Beyond

ПО ТЕМАТА:

5-годишно дете от Чечения постави световен рекорд: направи 4105 лицеви опори без почивка, Кадиров му подари бял мерцедес (ВИДЕА)

Loading...

Последни от Свят

Почина Ники Лауда

Loading... На 70-годишна възраст почина световният шампион от Формула 1 и бизнесмен
Отиди Горе