The Bulgarian Times

Петгодишното момче от Чечения официално постави световен рекорд по лицеви опори (ВИДЕО)

в Свят

Петгодишният Рахим Куриев от Чечения все пак успя да постави световен рекорд като направи 3202 лицеви опори за 2,5 часа. Постижението му беше официално регистрирано от специалисти от Книгата с рекорди на Русия, съобщи пред РИА “Новости” главният директор на учреждението Станислав Коненко.

По-рано чеченският министър на физическата култура и спорта Муса Ханариков съобщи, че петгодишният Рахим е успял да изпълни 4105 лицеви опори за 2 часа и 26 минути, но сред представителите на Книгата с рекордите на Русия “са възникнали незначителни въпроси”, затова рекордът не е регистриран официално. Чеченският лидер Рамзан Кадиров изказа увереност, че Рахим ще успее да повтори рекорда си, “ако само на членовете на комисията им стигне търпението, за да броят”. По-късно той подари на момчето нов автомобил Mercedes и обеща да проведат съвместна тренировка.

В сряда за регистрирането на рекорда в Грозни пристигнаха главният редактор на Книгата с рекорди на Русия Станислав Коненко и експертът в категория “Фитнес” на Книгата и рекордьор по брой лицеви опори за 1 минута Андрей Лобков.

Достижението си Рахим демонстрира в присъствието на специалистите в студиото на грозненската телевизия. “Рахим изпълни 3202 лицеви опори за 2 часа и 30 минути. Това е рекорд. Официално го регистрирахме”, каза Коненко. Russia Beyond

ПО ТЕМАТА:

5-годишно дете от Чечения постави световен рекорд: направи 4105 лицеви опори без почивка, Кадиров му подари бял мерцедес (ВИДЕА)

Последни от Свят

Отиди Горе