Перничани смениха винкело, за по-далекобойни оръдия на труда! Шефът на ВиК-Перник – Аут от поста

🤣Перничанин с лък на протеста 😂

Безводието изведе на протест жителите на Перник и околните села. От началото на седмицата районът е на воден режим заради пресушаването на близкия язовир “Студена”. По план вода трябва да има 10 часа в денонощието, но граждани са бесни, че в центъра на Перник има за повече време, а в крайни квартали водата е с жълтеникав цвят. Протестиращите настояват за срещи с институциите и да получат обезщетения за тежката ситуация. На уличното недоволство се появи и мъж, който носеше лък, но не го използва.
Уволниха шефа на ВиК-Перник. 
Шефът на ВиК-Перник Иван Витанов е уволнен от поста, съобщи зам.-регионалният министър Николай Нанков. Причината е водната криза в града. Тази сутрин перничани щурмуваха сградата на дружеството. С викове “оставка” протестиращите се опитаха да влязат вътре, но бяха спрени от полицията. Директорът Витанов прие двама от представители на протестиращите, съобщава Нова телевизия. От понеделник в града и околните населени места е въведен воден режим. Причината за това е драстично ниското ниво на язовир “Студена”. Хората настояват някой да поеме отговорност и да реши проблема.

Като човек солидарен с перничани и патил от същото (благодарение на леля Данче и нейните “Топлофикация” и “Софийска вода”), от което те тепърва ще патят, ги приканвам най-искрено и по съседски да пренесат протеста си в София, където надявам се, не само аз, а и останалите софиянци ще ги подкрепим.
Елате при нас, братя и сестри, тия тук сътвориха безобразията при вас!

Александър Ресиловски, Фейсбук

Бел.ред. Специален поздрав за пича с лъка от Перник!
Да е жив и здрав! :

ПО ТЕМАТА

Перничани щурмуваха сградата на ВиК

ОЩЕ ПО ТЕМАТА