Отравяния по британски

в СВЯТ

„Мъгливият Албион“ пак се къпе в гняв и обвинения. По бреговете му внезапно се промъкна вълна от резонансни отравяния. Британците тровят адресно, и то много специфични жертви.

През декември миналата година се заеха със зетя на Борис Березовски – Георгий Шуппе. Подхвърлиха му непозната отрова в собствения му палат в град Оксшот. Олигархическият зет дълго време се превивал от конвулсии за правото да остане на грешната земя и да не греши повече…

На Березовски устроиха нещо подобно, но операцията беше по-успешна, и също в собствения му палат.

Магнатът решил да вземе вана и планът завършил или с отравяне, или с удавяне.

След това неочаквано за всички, намирайки се в пълно здраве, гушна босилека неговият партньор Бадри Патаркацишвили, официално – от инфаркт, но всъщност – едва ли знае някой…

По-рано се отправи в другия свят, отравяйки себе си и всички около себе си, бившият полковник от ФСБ А. Литвиненко. Преди дни английската история с отравяния се попълни с нови фигуранти. Абсолютно „по литвиненковски“ се отрови с пица двойният агент Скрипал. Сега – поредният приятел и съратник на Березовски – Грушков; както казват чукчите, тенденцията на отравянията може и да продължи.

Да се тровят всички, които са неудобни, е стара английска традиция

Макар че с желанието тихо, без шум и полоний да отправят в отвъдното своите заклети врагове, грешат всичките специални служби в света. Отравянията не приличат на работа на МОСАД. Палмата на първенството по унищожаване на хора принадлежи на американците. Те тровеха виетнамците със своя „ейджънт оранж“ и хиляди японци унищожиха в Хирошима и Нагасаки. Но ето че и англичаните се хванаха за старото; те имат колосален опит. Някога добропорядъчните англосакси наводниха целия Китай с опиум; за китайците това беше дори не геноцид, а непоносим кошмар. Според историци стотици милиони жители на Китай починали от предозировка с английски хероин и страната за над сто години беше изключена от световната политика. На англичаните тази работа така хареса, че високото изкуство на отравянето – масово и индивидуално, се разви при тях със седеммилни крачки.

Макар че Скрипал е дребна риба. Гьобелс заради чистотата на жанра целия райхстаг запали, а след това вдигна вой до небето и започна да унищожава неудобните. „Мерикатосите“ също подходиха творчески – отнесоха със самолети с дистанционно два небостъргача, като погребаха под руините им три хиляди души, основно негри и мексиканци. Личният състав на офисите, основно състоящ се от англосакси, евреи и европейци, не пострада… А тук някакъв плешив шпионин… Ако в сградата на Бъкингамския дворец с пълна скорост се беше врязал КАМАЗ, изрисуван с руски знамена… тогава нещата щяха да бъдат други. Щяха да се чуят писъци до небесата и да се отнесе цялото руско посолство. А тук е някак несериозно, дребновато, не е на нивото на сериозно световно разузнаване. Такъв им е интелектът – едни провокации.

Руските бегълци, преди да впият нокти в старата, но вече недобра Англия, не е лошо да изучат не само местното законодателство, но и нравите на местния елит. За пример – кратка екскурзия в историята.

Кумир на англичаните от всичките възрасти и поколения е мистър Чърчил, между впрочем истински патриот на своя „благословен остров, къпан от среброто на моретата“, за разлика от вас. Той не се уморяваше да повтаря: „Англия няма постоянни съюзници, има само постоянни интереси…“ Включително и интереси да присвоява чужди пари, които на вас толкова любезно са предоставили.

„Английският булдог“ през целия си живот инициира маса войни с различни страни и народи. Ето какво казва той за други народи.

1. Туземците трябва да се тровят, за да се страхуват.
2. Тези хора са жизнерадостни и послушни, но в тях има нещо животинско.
3. Мерзък народ с мерзка религия.
4. Непропорционална на здравия смисъл е гордостта на тези източноевропейци.
5. Нека хуните и болшевиките да се избиват помежду си.

 

Абсолютно всяко от тези „човеколюбиви“ изказвания, вие, господа бегълци, можете да приложите към себе си. И защо си мислите, че с вас някой ще се церемони?

Последните „чисто английски убийства“ за всички вас, бивши нефтени магнати, всевъзможни олигарси, чеченски бандити, военни в оставка, крадци и пр. – са недвусмислен сигнал – момчета, вие вече не сте политически бегълци. Вашият статут се промени. На английската закуска не сте поканени като гости, а като десерт. И на всеки от вас ще донесат „правилната пица“, полоний в овесена каша или фирмения десерт на Джеймс Бонд, наречен „механична асфикция“. Казано по-просто, ще ви удавят с вашия колан в собствената ви баня… Забравили се сте кои сте? Непоканени гости, рицари на ножа, маймуни в смокинг, генетичен боклук. И защо ще започнат да ви утилизират – за да изгонят руските дипломати, да оправдаят въвеждането на нови санкции, да обвинят за всичко Путин и дългата ръка на Москва, да поставят въпроса за „анексията“ на Крим, да провалят световното първенство по футбол, да отвлекат вниманието от масовото изнасилване от пакистанци педофили на млади англичанки в Ротерхем или за нещо друго. Причина винаги ще се намери. Ти си виновен само защото искаш да папкаш…

Мислете, драги бегълци, цялото задкулисие с отравянията ви се представи с много точна отчетливост. Искате да живеете, но може да умрете. На когото, както му провърви.

Игор Мойсеев,  Издателство “Распер”