The Bulgarian Times

Видео: Отработеното ядрено гориво на САЩ

в България/Свят

Краткото видео (2:18 мин.) е дело не на кой и да е, а на щатския Институт за ядрена енергия (NEI – Nuclear Energy Institute) и с едно изречение може да се преразкаже, като “Носете си новите дрехи”. Аз само му сложих български субтитри.

Независимо, че във видеото не се споменават други страни, на практика същият проблем засяга не само тези експлоатиращи атомни централи, но абсолютно всички държави, по цялото земно кълбо. А ако поне малко се замислите ще се досетите, че проблемът е практически нерешим, независимо от словоблудствата на щатските учЕни и комисари от ядрения регулатор. Защо тогава продължават да се експлоатират АЕЦ, а някои даже си правят планове за изграждането на нови мощности. Като например (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия?

Приятно гледане!


ПО ТЕМАТА:


Сбогом, Съединени американски щати!

Сбогом, Съединени американски щати! 2

Можете ли да отгатнете какво ще се случи със света след 50 години? (ВИДЕО)

Into Eternity / Във вечността 

Можете ли да отгатнете какво ще се случи със света след 50 години?
Ако ви е трудно, то опитайте да си представите реалността след 100,000 години. В това се състои част от работата на десетките инженери и учени, които проектират Онкало – хранилище, изкопано половин километър под земята, за да събере отпадъците от ядрените централи във Финландия.
Депозираните материали остават радиоактивни 100,000 години, затова е задължително Онкало да бъде непокътнато през този период.
Строителните работи ще завършат през 22-ри век, след което мястото ще бъде запечатано с идеята то никога повече да не бъде отваряно.
Изтегли от KOLIBKA,
ФилмътТук
Субтитрите: Тук

Последни от България

69

Математиката в Народното събрание явно не е на особена почит. Изключително интересен
Отиди Горе