Отмяната на смъртното наказание беше грешка

в България
Loading...

Аз считам, това е лично мое мнение, не ангажирам ГЕРБ, че отмяната на смъртното наказание в закона беше грешка.

Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков в “Събуди се”. “Скоро може и да го върнат в Европа. Ако ние обаче го върнем сега, ще ни привикат в Брюксел и ще ни наложат санкции”, добави той.

Марков се разгневи заради бежанците, които са на територията на Европа и остро укори Меркел, като пламенно опита да защити тезата си. “Защо Меркел не пита хората дали искат в страните им да влизат някакви с брадви?!”, запита гневно той.

Марков изрично се противопостави на двойния аршин, с които в Брюксел се отнасят към нас. Защо Вебер не се притесни за убитата Мия в Германия, така както се притесни за убитата Виктория у нас, попита пламенно той.

В един момент Мира Иванова се притесни за бившия конституционен съдия и вдигнатия му адреналин: “Разтревожих се за вас и вашия пулс. Мисля, че е добре да сменим темата”, поде тя. “Няма как да съм безпристрастен и да няма емоция в това, което казвам”, отвърна й Марков.

“Политическата реалност в Европа наподобява силно 89-та година. Тогава имаше криза в Източна Европа, падна Берлинската стена. Сега има криза в Западна Европа. Макрон се опитва да използва ХДС на Меркел срещу националистите, но в самата Франция той има много сериозни проблем”, заяви той.

„Борисов за втори път отказа да изгони руски дипломати по случая „Скрипал“, защото знае, че по конституция всеки е невинен, до доказване на противното. Той не се превърна в министър-председател – следовател. Няма какво да разследва доказателства. Неговата работа е да управлява страната“, каза Марков.

Бившият конституционен съдия призна, че не е запознат добре с казуса с изказването на Валери Симеонов, но той е назначен от Борисов и, ако премиерът реши, може да го отстрани. „Не ми е работа да коментирам тези неща“, завърши той.

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе