Откриха мъртъв британски разузнавач, основател на „Белите каски“, които подкрепят терористите в Сирия

в ПО СВЕТА

„Белите каски“ изиграха една от най-мръсните роли в сирийската трагедия. Легитимираха терористите от Ал Кайда и Ислямска държава, основани от английските и американските служби. Документален филм за тях получи Оскар. Представете си за каква перверзия и подмяна става дума.

Бившият британски агент от разузнаването Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие, основател на доброволческата спасителна организация „Белите каски“ в Сирия, е намерен мъртъв в Истанбул, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Бившият британски агент от разузнаването Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие – снимка по време на учение в Югоизточна Турция на 19 март 2015 г.

Жители на община Бейоглу открили труп на мъж на местна улица, когато отивали в джамията за сутрешния намаз (първата от петте молитви на мюсюлманите за деня – бел. ред.). Те съобщили на полицията и на мястото били изпратени полицейски и медицински екипи.

У мъжа не са били намерени никакви лични документи, но след направено разследване полицията установила неговата самоличност. Откритото тяло е на бившия служител на британското военно разузнаване Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие.

Полицаи са отишли в жилището, където мъжът е бил отседнал заедно със съпругата си, и са взели нейните показания. Тя казала, че съпругът й е употребил сънотворно и че тя самата е спяла, когато е станало всичко. По думите й в жилището не е влизал и излизал чужд човек. Това било потвърдено и от охранителните камери.

Полицията допуска, че смъртта може да е настъпила при падане на мъжа от високо. Разследването по случая продължава.

Според информации в медиите мъжът е намерен мъртъв с фрактури на двата крака и главата.

Анадолската агенция цитира съобщение на валийството, в което се посочва, че е започнало мащабно разследване във връзка със смъртта на британския гражданин Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие.

Бивш британски офицер, създател на спасителната организацията „Белите каски“ в Сирия, е починал в Истанбул, съобщи за ДПА ръководителят на организацията. Джеймс Льо Мезюрие е починал в Истанбул в понеделник и сега въпросът е в ръцете на турската полиция, е посочил пред ДПА Раед Салех, ръководител на „Белите каски“.

Льо Мезюрие се е представил в профила си в Туитър като основател и ръководител на организацията Мейдей Рескю, която е създала и обучила „Белите каски“, известни също като „Сирийска гражданска защита“, посочва Асошиейтед прес.

В профила си в Туитър „Белите каски“ изразиха „шок и мъка“ след смъртта на Льо Мезюрие, като изтъкнаха, че „неговите хуманитарни усилия за сирийците ще останат в нашата памет“, съобщава АФП.

Льо Мезюрие, бивш офицер от британската армия, ръководеше организация с нестопанска цел Мейдей Рескю, която координира даренията, предназначени за „Белите каски“ и която има бюра в Истанбул и Холандия, посочва АФП.

Белите каски са обвинявани от сирийското правителство и от Русия, че подкрепят бунтовниците в зоните, в които се намесват, отбелязва АФП. ГЛАСОВЕ

Доживяхме в български ефир да се агитира за Ал-Каида и да се възхвалява уродливия им пропаганден инструмент, наречен „Белите каски“

Роджър Уотърс: „Белите каски“ са фалшива организация за пропаганда на джихадисти и терористи (ВИДЕО)

ВИДЕО: За тях бе създаден филм, който спечели „Оскар“. Заради информация от тях, че сирийската армия е използвала химическо оръжие в град Дума, светът е на прага на война. Кои всъщност са „Белите каски“? (БГ СУБТИТРИ)

Извънредно! Външният министър на Сирия: „Белите каски“ са отвлекли 44 сирийски деца за снимки на „химическа атака“

Русия: „Белите каски“ са доставили химическо оръжие

Ванеса Били: „Белите каски“ в Сирия не са хуманитарна организация, а ислямисти, финансирани от западната коалиция (ВИДЕО)

Държавният департамент замрази финансирането на „Белите каски“ в Сирия

Информацията за бомбардировки на училища в Идлиб е разпространена от ‘ Белите Каски’ финансирани от Сорос

Сирийските “Бели каски“: Реалност и фикция – преоблечените съучастници на тероризма

Чудовищните лъжи на Запада за Сирия. Репортаж на Карла Ортиз (ВИДЕО)

Британски гримьори създават „жертвите“ на бомбардировки от ВКС Русия и ВВС Сирия ( ВИДЕА)