Основателка на ГЕРБ: Срам ме е от вас, г-н премиер! Стига!

Душaнa Здрaвкoвa, кoятo e cрeд ocнoвaтeлитe нa ГEРБ, нaпиca гнeвeн пocт във Фeйcбук cрeщу Бoриcoв. По всички личи, от написаното, че гневът ѝ е продиктуван от поведението на Борисов онзи ден, когато той и новата американска посланичка Херо Мустафа бяха на проверка на работата по изграждането на междусистемната ни газова връзка с Гърция. Написаното от Душана Здравкова на Фейсбук профила ѝ, публикуваме без редакторска намеса:

Срам ме е от Вас, г-н премиер!

Уверявам Ви, силно е това чувство. Имала съм много поводи да се чувствам обидена, да понасям заради Вас обвинения, заслужено или не да зачеркнете с лека ръка най-важното в професията ми — съдебната зала!

Но сега се чувствам обидена и омерзена заради една друга жена — Нейно превъзходителство Херо Мустафа-посланик на САЩ в България. Човекът, който представлява свободата и демокрацията, за която и аз и много българи , в годините, през които Вие сте бил никой, сме се борили и отстоявали!

И когато станахте някой, се заблудихме от трогателните разкази и приказки като тези на Шехерезада. И носим своята вина, че повярвахме, че застанахме рамо до рамо със слугите Ви, с онези, които искаха само и единствени да са „ на хранилка‘, с посредствените и незначими като биография, изпъплили от нищото мижитурки. И ще носим тази вина докрай!

Но повярвайте – има такива, които сме истински — като биография/ с истински убити от Народен съд дядовци/, с истинска битка за демокрация и върховенство на закона, с истински интелектуален заряд, достоен да роди даже името на партията, с която така се гордеете днес!

Да, днес ние, истинските, Ви казваме – стига! Достатъчно сте излагал България, гражданите ѝ, стига уронване на достойнството и честта на една жена, дипломат, мюсюлманка, за която, ако малко имахте познания, щяхте да знаете колко дълбоко наранявате. Не е моя работа да Ви уча на протокол, да наваксвам пропуски в знанията Ви и да имам надежди, че можете да се промените.

Просто Ви казвам — стига! Не искам да нося Вашия срам, не искам да бъда част от Вашата измислена реалност, аплодирана от също толкова фалшиви аркашки…

И Ви връщам капитанската лента, която ми подарихте символично преди много години, защото никога не съм била в отбора, който печели с измами и фалш и е този на слугите Ви, но с една надежда — да намерите начин да отмиете този срам от жените и гражданите на България!

Факти. БГ