Орбан: мюсюлманите не могат да бъдат интегрирани

в ПО СВЕТА

Унгарският премиер Виктор Орбан, говорейки в румънския град Байле Туснад, заяви, че „империята на Джордж Сорос“ подкопава интересите на унгарците и ще застраши не само страната, но и Европа като цяло.

Според Орбан, американският милиардер има план, който предвижда влизането в Стария континент на един милион имигранти от мюсюлманския свят, които да бъдат разпределени между в страните от ЕС.

„Ние можем да попречи на този процес, само ако ЕС уважава суверенитета, както и ако всяка държава членка има способността да защити собствените си граници”, каза той.

„Тогава ще можем да сложим край на явлението, наречено миграция, и ще експулсираме всички онези, които са влезли в страните ни незаконно. Може би това звучи грубо, но аз не мисля, че проблемът може да бъде решен по различен начин. „

Министър-председателят заяви, че Будапеща ще окаже силна съпротива срещу миграционния поток. Той изрази опасения, че мюсюлманите не могат да бъдат интегрирани, защото има сериозни различия, дори противоречия между европейските и мюсюлмански ценности, манталитет, образование и култура.

„Не можем да бъдем солидарни с хората, които си поставят за цел промяна на европейската култура и навлизат в нашата идентичност”, посочи Орбан. /ТАСС