Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Няма доказателства срещу кмета на Младост по НПК; Съперникът на Иванчева поема управлението на община “Младост”..

в България
Loading...

Няма доказателства срещу кмета на Младост по НПК

Докато цяла България се занимава със 70 000 евро евентуален подкуп в Младост, на 700 000 евро доказано от съда източени от НАП-София съответните органи отказват да обърнат внимание – 1,4 млн.лв. за фалшиво „ноухау”, като по сделката нито има такова ноухау, нито има реално плащане, но пък има връщане от джоба на данъкоплатеца на парите съвсем истински…

След като с недопускане на адвокат, със запушване на устата на арестуваната Десислава Иванчева от незнайно защо хем качулата, хем с бадж с име агентка, за да не говори пред медиите, след отнемането на възможността 4 часа да отиде до тоалетна и да пие вода, плюс слагането на обвиняемата в стъклена шомуизолираща клетка в съдебната зала – уникален опит за ЕС, взет от Турция и Русия, българският данъкоплатец ще дава нова огромна глоба в Европейския съд за правата на човека, акцията на спецпрокуратурата и новата Комисия Антимафия е на път да се спъне и в бг процеса.

На магистратите ще им бъде много трудно да се хванат за нещо в делото. Защото в неговите корици доказателства просто няма – не „житейски” или вестникарски, а по Наказателно-процесуалния кодекс, твърди, но и доказва защитата.

Първо и най-важно – против всякакви норми и незнайно защо, парите са върнати на жалбоподателя  Ваклин, който първо отричаше, после потвърждаваше авторството си на сигнала срещу кмета на Младост, както изясни Мариана Тодорова, адвокат на свидетеля. И показа протокол, подписан от служителя Д. Денев за този факт на връщането, който прокурорът кой знае защо не признава. В делото липсва и документ за белязване на парите. Още по-интересното е, че те са дадени на 2 април, а поискването им е било на 13-и, което прави работата съвсем съмнителна – като да са намесени гадателски способности. 

Ирена Савова, адвокат на зам-кмета, арестувана заедно с Иванчева, допълва, че освен основното доказателство – парите, в делото ги няма и цитираните от спецпрокуратурата СРС-та, които уличавали обвиняемите. Има едно СРС, но то е в полза на защитата. В него Ваклин заявява: „Тая ме изгони”. Тоест, разговори за подкуп не са водени. Невярно се оказа и „светването” – нов правен термин, на обвиняемите. Пръстите им не са се докосвали до парите, защото не са светвали. Как са отброили 14 000 от 70 000 евро, без да ги пипнат, това е, което се пита в задачата???

Марин Марковски, адвокат на Иванчева и на Бойко Борисов, пред Сашо Диков допълва друго важно обстоятелство: „Кметицата не е била на никаква среща в Ринг мола, където се твърди, че нещо била поискала и то всъщност е най-тежкото обвинение. Там има толкова камери, а я няма на записите, с което ще докажем, както и с нейната програма от осъществени срещи за същия ден – 14-и, че тя има желязно алиби.”    

Нищо не доказват и шумно рекламираните самопризнания на свидетеля Дюлгеров, бивш кмет на Младост от ГЕРБ, докато не е имал свой, а служебен адвокат. По думите на вече личния му защитник: „Не е казвал да е давал пари на Иванчева”. Адвокатът му допълва важно обстоятелство: „Обещана му е свобода срещу определени показания”.

Ваклин: Не мога да кажа, че лично ми е поискала парите

Милен Цветков: Иванчева лично ли Ви поиска парите?
Ваклин: Не мога да Ви кажа…Като цифри беше несериозно.

Земята незаконно закупена от Соф.имоти?

Земята по проекта, зад който уж стои Ваклин, аосновен съдружник при него е офшорка, е незаконно закупена от общинската фирма Софийски имоти, по чието дело, завършило смехотворно пък прокурор е сегашен разобличител на Иванчева, писаха медиите. При това на цена в пъти под пазарната, което, ако е вярно, със сигурност е радваща информация за столичния данъкоплатец.

Тя и премиерът с общ адвокат

Защитаващият фамилно премиера по няколко дела (с Волен Сидеров и Елена Йончева например) Марин Марковски е адвокат на кмета на Младост Десислава Иванчева.  / 19MIN.BG


Последни от България

Дебилизъм на годината

Loading... За да прокара многомилиярдния грабеж около разширяването на гьола АЕЦ “Белене”
Отиди Горе