Нови чутовни либерални достижения на евроатлантическите ценности: За първи път в историята на САЩ, тpaнcджeндъp (бивш мъж) се кандидатира за щатски губернатор

в ПО СВЕТА

Трансджендърът Кристин Холквист /бивш Дейвид Холквист/ е победила на първичните избори при ДЕМОКРАТИТЕ за избиране на техния кандидат за губернатор на Върмонт на общите избори, които предстоят в Щатите на 6 ноември, на които лицето Холквист ще се състезава с действащия губернатор на щата републиканецът Фил Скот.

„Мисля, че Върмонт е МАЯК НА НАДЕЖДАТА ЗА ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ СТРАНАТА“ е заявило създанието в интервю по темата за Ройтерс.

Върмонт е един от „водещите“ щати в САЩ по линия на трансджендърството – през 2000 г. Върмонт става първият щат в САЩ, в който стават разрешени еднополовите бракове, а през 2009 г. под аплодисментите на лицето Барак Хюсеин напълно тези бракове са узаконени.

Очаква се на изборите през ноември общо 43 трансджендъри – всичките демократи, да се кандидатират за различни изборни длъжности вкл. сенатори, губернатори, депутати в Камарата на представителите, в местните щатски Конгреси и т.н.

Българска Легия за защита / Bulgarian Defense Legion

Източник:

https://www.reuters.com/article/us-usa-election-lgbt-vermont/in-first-transgender-woman-wins-democratic-nomination-for-vermont-governor-idUSKBN1L007K