Нинова: Не Русия и Китай, а изказванията на Цветанов са заплаха за националната ни сигурност

в България
Loading...

Не Русия и Китай, а изказванията на Цветан Цветанов са заплаха за националната ни сигурност.

Това заяви председателят БСП Корнелия Нинова от трибуната в Народното събрание.

Нинова припомни драмата с отровения бивш руски шпионин Скрипал и поведението на Цветанов в кабинета на председателя на НС Цвета Караянчева.

„В един и същи момент, премиерът зае позиция и каза: „Няма да изгоним дипломати”, докато вие тук, от трибуната, призовавахте парламента да реши да ги изгони”, каза тя.

Лидерът на левицата подчерта, че не за първи път Цветанов има сериозни разминавания с премиера Бойко Борисов.

Нинова обясни, че сега се случва за втори път, по отношение на Китай на Русия. „Когато премиерът е домакин на срещата 16+1, когато това диктува националният интерес на България и е възможност за цяла Европа, вие „проевропейци” минирате този процес с абсолютно безотговорното си изказване, че Китай и Русия са заплаха за сигурността. Такива изказвания са заплаха за националната сигурност на България и на Европа, а не събитието днес”, заяви Нинова и призова всички да направят така, че то да даде перспектива и за България, и за Европа и да бъде връзка между Изтока и Запада, в интерес на народите ни.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отвърна на обвиненията, като заяви, че винаги има диалог с министър-председателя и подобни внушения за противоречия между двамата са несъстоятелни.

“Това не е БСП, там вие си имате вашия проблем. Недейте да се грижите за микроклимата в ГЕРБ, той е на изключително добро ниво и висота”, каза той.

Корнелия Нинова благодари на г-н Цветанов за пожеланията ПГ на левицата да успее да се справи с проблемите си. „Всеки от ПГ на „БСП за България”, който иска коалиция с ГЕРБ, е свободен да избира своя път”, категорична бе тя. Председателят на БСП подчерта, че политическото решение на БСП е да няма такава коалиция. „Нека да ви е честит Спас Панчев, който пред нас заяви, че не водим правилна политика към ГЕРБ и трябва да бъдем заедно с вас. По същия начин ще си решаваме проблемите в ПГ и занапред”, заключи Корнелия Нинова.

ПО ТЕМАТА:

Цветанов: Русия и Китай са заплаха за мира и стабилността

Loading...

Последни от България

Отиди Горе