Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Не им пипай парите, ма! Те честно си ги откраднаха

в България
Loading...

Миналата седмица депутата от партията-майка на всички партии Иван Генов, двукратен бивш изпълнителен директора на АЕЦ “Козлодуй”, благодарение на приятеля му Р.Овч., е депозирал в деловодството на НС питане до министъра на енергетиката, което 1:1 изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликайте с мешката върху снимките):

Е, само добавих светлият му образ, в случай, че не сте го виждали.

Къде го сърби Генов, че търси Петкова да го почеша? Ще открием отговора в междинния финансов отчет на АЕЦ “Козлодуй”, за първите ДЕВЕТ месеца на 2018-та година, от който виждаме …

Такава печалба, от близо 170 милиона лева, централата не е имала в цялата си 44 годишна история за цяла календарна година, а какво да говорим за деветмесечие. До края на годината сумата трябва силно да надхвърли 200 милиона.

Към това обстоятелство трябва да прибавим и факта, че преди броени дни в АЕЦ-а с парашут беше спуснат нов изпълнителен директор, с който своевременно ви запознах, но вижте още веднъж …

В същото време БЕХ има нужда от над 450 милиона лева, за да плати парниковите газове, които произвежда държавната ТЕЦ “Марица Изток 2”. Трябват ли ви още жокери, за да се сетите, какво не дава мира на Генов и компания?

Ще следим развръзката на грабежа от грабителите. А това е така, защото АЕЦ-а е постигнал безпрецедентните приходи благодарение на изкуствени спекулации на (не)зависимата енергийна борса, които продължават и тези дни. Благодарение на държавните АЕЦ “Козлодуй” и ТЕЦ “МИ 2” цената на борсата беше надута двойно през декември, по сравнение с предходните месеци на 2018-та г.

По-долу можете да чуете ЕДИНСТВЕНАТА пресконференция, давана от действащ директор на АЕЦ “Козлодуй”, за цялата история на предприятието, по какъвто и да било повод. Тя е дадена през юли 2008-ма година и на нея Иван Генов обяснява, кой съм и какъв съм аз.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Последни от България

Отиди Горе