вашият виртуален всекидневник

Насрани след БАНя (ВИДЕО)

в България

Днес се навършват точно ДЕСЕТ ДНИ от публикуването на доклада на БАН за АЕЦ “Белене”, а също така започва ЧЕТВЪРТИЯТ МЕСЕЦ откакто реактор №2 и останалото оборудване е предадено за доставка в България (на 12/10/2017 г.), но то все не идва. Какъв по-подходящ момент да видим, защо най-силно “искащите” да го четат и техните “медийни” партньори оглушително замълчаха, през един от многото пикантни епизоди от доклада?

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката:

От лявата част се вижда една цяла страница от доклада, а от дясно – малка част от заглавията на най-крякащата по темата “медия”. В заглавието над схемата от ляво се вижда, че според учЕните от БАН оборудването за АЕЦ “Белене” вече е доставено и те са го разположили по подходящ начин. И по-специално ПАРОГЕНЕРАТОРИТЕ! Но дали това е така?
Да си припомним, какво твърдеше в края на октомври 2017-та г. в парламента министър енерГЕПИка?

Въпреки поредното и обещание, след онова до края на СЕПТЕМВРИ, и до края на годината желязото така и не пристигна у нас. По-специално ОСЕМТЕ ПАРОГЕНЕРАТОРА, за които се говори, както в схемата на БАН, така и в словоблудството на министърката. Но нито БАН-яджиите, нито кресливите “борци за справедливост”, нито “медийните” им партньори са забелязали тази малка подробност? НИ-КОЙ! Защото за такова нещо още не са преведени парите? Ахам!

ЛЮБОПИТНА ПОДРОБНОСТ! Същата групичка с общи интереси сега е заета да “спасява” Пирин. Може би поради тази причина нямат време да прелистят доклада на БАН? А може би по същия начин ще “спасят” и Пирин?

На краткото видео (под 15 минути) по-долу можете да си припомните историята на реактор №2 и останалото желязо до този момент и да си помечтаете, какво още ни очаква.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)Loading...
loading...
loading...
Насрани след БАНя (ВИДЕО) by

Последни от България

Разберете – САМИ сме!

Москва, улица “Пятницкая” (една от сравнително централните) И вие чакате от ТАЗИ
Отиди Горе