Насрани след БАНя (ВИДЕО)

в България

Днес се навършват точно ДЕСЕТ ДНИ от публикуването на доклада на БАН за АЕЦ “Белене”, а също така започва ЧЕТВЪРТИЯТ МЕСЕЦ откакто реактор №2 и останалото оборудване е предадено за доставка в България (на 12/10/2017 г.), но то все не идва. Какъв по-подходящ момент да видим, защо най-силно “искащите” да го четат и техните “медийни” партньори оглушително замълчаха, през един от многото пикантни епизоди от доклада?

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката:

От лявата част се вижда една цяла страница от доклада, а от дясно – малка част от заглавията на най-крякащата по темата “медия”. В заглавието над схемата от ляво се вижда, че според учЕните от БАН оборудването за АЕЦ “Белене” вече е доставено и те са го разположили по подходящ начин. И по-специално ПАРОГЕНЕРАТОРИТЕ! Но дали това е така?
Да си припомним, какво твърдеше в края на октомври 2017-та г. в парламента министър енерГЕПИка?

Въпреки поредното и обещание, след онова до края на СЕПТЕМВРИ, и до края на годината желязото така и не пристигна у нас. По-специално ОСЕМТЕ ПАРОГЕНЕРАТОРА, за които се говори, както в схемата на БАН, така и в словоблудството на министърката. Но нито БАН-яджиите, нито кресливите “борци за справедливост”, нито “медийните” им партньори са забелязали тази малка подробност? НИ-КОЙ! Защото за такова нещо още не са преведени парите? Ахам!

ЛЮБОПИТНА ПОДРОБНОСТ! Същата групичка с общи интереси сега е заета да “спасява” Пирин. Може би поради тази причина нямат време да прелистят доклада на БАН? А може би по същия начин ще “спасят” и Пирин?

На краткото видео (под 15 минути) по-долу можете да си припомните историята на реактор №2 и останалото желязо до този момент и да си помечтаете, какво още ни очаква.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)loading...
Насрани след БАНя (ВИДЕО) by

Последни от България

Много смешен плач

От няколко дни видни представители на софийската десница вдигат неописуем шум. Става дума
Отиди Горе