НЕмощ

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Преди точно ОСЕМ месеца, на 10-ти ноември 2016-та г., висш ядрен мафиот се изцепи по БНР, че 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“ скоро щял да заработи на по-висока мощност, защото бил зареден с ново ядрено гориво и са „усвоени“ още стотици милиони за подмяна на основно оборудване. Преди месец (на 09/06/2017 г.) и за блок №5 трябваше да започне нова, по-мощна ера, защото и за него бяха „усвоени“ стотици милиони, за същите мероприятия и цели, както и за блок №6.
Вместо това днес и двата блока работят на много по-ниска мощност от, преди да бъдат „усвоени“ стотиците милиони и стартирала подмяната на ядреното гориво. Но и това не е всичко. През последните дни ядрената мафия демонстрира безпрецедентна паника променяйки ежедневно, а понякога и по два пъти на ден, прогнозите си за разполагаемия капацитет на двата блока. И всеки следващ ден те отиват все по-надолу и все по-надолу.
За да ви покажа и докажа тази паника събрах няколко от последните прогнози на самата АЕЦ, от последните две седмици (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка):

В червените рамки съм посочил датите, на които АЕЦ-ът е правила съответните прогнози. С червените стрелки съм посочил максималния размер на разполагаемия капацитет, към който се стреми ядрената мафия. И тук започва най-интересното!
Разполагаемият капацитет е това количество мощност (умножено по времето се превръща в енергия), която АЕЦ-а заявява да пусне извън самото предприятие, след като преди това си е приспаднала т.нар. СОБСТВЕНИ НУЖДИ. Без да влизам в излишни подробности и позовавайки се на последния годишен (за 2016-та г.) отчет СОБСТВЕНИТЕ НУЖДИ на АЕЦ „Козлодуй“ представляват 5,35% от цялото производство.
Това означава, че при номинално сумарно натоварване на двата блока от 2000 МВт и приспадане на СОБСТВЕНИТЕ НУЖДИ от около 5,35% имаме реално отпусната за потребителите мощност от 1895 МВт, каквото е и първото число посочено с червена стрелка.

След „усвоените“ стотици милиони ядрената мафия ни лъжеше, че блоковете ще заработят на нива от 1080-1085 МВт всеки или сумарно между 2160-2170 МВт. Като приспаднем СОБСТВЕНИТЕ НУЖДИ се получава разполагаем капацитет от около 2045 МВт. Вместо това … вижте второто число посочено с червена стрелка от днешната прогноза.

Но много по-страшното от задействаната фабрика за мизерия е фактът, че самата ядрена мафия не може да прогнозира собствените си възможности за повече от ден напред, като изключим почивните дни. Това не се прави така! Това издава безкрайна паника и смъртоносно опасни напъни за манипулации.

Сега е моментът да ви припомня, че преди точно ОСЕМ месеца, когато стартира експеримента с новото ядрено гориво ви предупредих, че „Включват бомба с часовников механизъм в АЕЦ „Козлодуй“„.

Знам, знам, знам! Матряла започва да вЕрва и да „разбира“ едва, след като са го … Това си е твой проблем матрял! Моята работа, да покажа и предупредя НА ВРЕМЕ съм си я свършил.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)