Мътната смърт на експерта по “Цецомобилите“ Евгений Николов

в България

МЪТНАТА СМЪРТ НА ЕКСПЕРТА ПО ЦЕЦОМОБИЛИТЕ ЕВГЕНИЙ НИКОЛОВ

• Едно взиране на журналиста в случилото се: жив фантом се появи пред разследването
• Предизвикана ли е катастрофата и ако да – защо правителството я покри?

В понеделник се върнах от Сандански, въоръжен с документ, който направи историята за смъртта на съдебния експерт Евгений Николов (по делото срещу Цветан Цветанов за автомобилите с апаратура за подслушване) още по-мътна. Този документ задрасква версията за случайна катастрофа и я пише като горещ и парещ криминален трилър.

Първо ще анализирам данни и противоречия в популярните факти, а накрая – един неизвестен и изключително сензационен и скандален факт за участник в тази катастрофа, което обръща всичко с хастара буквално наопаки.

В първата сводка от 11 юли на ОУ Благоевград МВР няма нито ред за катастрофата в Кресненското дефиле. Случилото се тогава е отразено със закъснение – на следващия ден в
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР– БЛАГОЕВГРАД.
– в него вече се лансира версията, че първият лек автомобил е навлязъл в насрещната лента, бил ударен от ТИР-а, влекачът загубил управление заради този удар и помел другите три автомобила.
– всички участници в автопроизшествието са дадени с инициали, които се оказа, че отговарят на истинските им имена. Регионалният „Струма” е публикувал и първообраза на това съобщение, в което са посочени и реални имена. Това е много важно обстоятелство, като ще видите по-надолу.
– никъде не се посочва, че пътят тогава е бил хлъзгав и мокър заради падналия дъжд

Какво друго ми направи впечатление? Джипът Мерцедес GL450 не се оказа собственост на семейството на загиналия Евгений Николов. Той е с регистрация на името на БАН (Николов беше секретар на Академията). Какъв цинизъм – навремето, пък и сега ръководството на БАН ореваваше и оревава света, че парите му не достигат. И е така – за редовите учени. Но за сметка на това за нуждите на ръководството и частните им пътувания са закупени автомобили, които струват по 200 000!

Второто, което ми направи впечатление, че първоначално – по горещите следи, всички съобщения на медиите (част от които са били на мястото на катастрофата) говорят за категорична вина на ТИР-а: наниза, помете, навлязъл в насрещното и т.н., като в редица от тях това е изнесено и в заглавията. Обаче на втория ден версиите като по команда се сменят и виновен се оказа шофьорът на първата катастрофирала лека кола.
Ето ви няколко линка, за да се информирате сами за първите публикации на различните медии:

http://flip.bg/cluster/b7c0e3144b26ffdc532a68f131035527…
или този
http://bg.time.mk/…

А ето го например и първото съобщение на държавната БНТ:
https://www.bnt.bg/bg/news/view/104556/tir_katastrofira_v_kresnenskoto_defile?utm_source=flip.bg

„Американски гражданин загина, седем души са ранени, сред които и 10-годишно дете, при тежка катастрофа в района на Кресненското дефиле. Пътният инцидент станал около 16 часа. ТИР навлязъл в насрещното движение при неправилно изпреварване. Ударил се челно в лек автомобил, след което последователно блъснал още четири коли. Три линейки са превозили пострадалите до болницата. Тежко раненият американец е починал в болницата. Заради катастрофата главният път Е-79 беше блокиран за часове.”

И първото съобщение на bTV, в което се дава дума на очевидец от една от катастрофиралите коли, който твърди, че ТИР-а нахлул в насрещната лента и се отправил срещу колите. (очевидецът е дете, а децата трудно се манипулират):
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/incidenti/tezhka-katastrofa-v-kresnenskoto-defile.html

А ето и записа на Bgnes – също с показания на очевидци и също говорещи за ТИР-а – таран в насрещното:

И една любопитна публикация от „Преса дейли”, в която се посочва и причина:
… ТИР „Скания“ с благоевградска регистрация, движещ се в посока Кресна, на десен завой поднася на мократа настилка след паднал краткотраен дъжд”
http://pressadaily.bg/…/19078-%D0%95%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D…/…

Имаме и сведения от медиите, които са били на място и цитират първите изявления на полицията. Например това „. Според полицията виновник за произшествието е шофьорът на ТИР-а.”
http://www.struma.com/…/nov-kurvav-sblusuk-na-e-79-v-kresn…/
Колегите от в. „Струма” са първите, които са отишли и като регионално издание най-пълно и коректно отразяват тежката катастрофа, понеже Кресненското дефиле е тежък обществен проблем за региона. Според мен заслужават доверие.

Какво става в следващите дни. Неочаквано МВР се произнася за вина на Георги Аджов – шофьора на Форда, който е първата кола от поредицата.
А след още няколко дни в различните медии се появяват съобщения, които са като откопирани на ксерокс – барабар със запетайките. Първото от тях е в „Телеграф” – вестник на скандално нашумялия Делян Пеевски (не давам линк, понеже те нямат съдържанието си на електронен сайт):
„При удара леката кола кривнала и изкъртила степенката на камиона, която била от ковано желязо и заварявана здраво, разкриха още криминалисти. За лош късмет на Аджов металната рамка се врязала и се заклещила дълбоко в автомобила му, близо до двигателя. Превърнала се буквално в своеобразна брадва, с която фордът разрязал гумите на тежкотоварния камион. Това го направило на практика неуправляем.“

Това изречение „При удара леката кола кривнала и изкъртила степенката на камиона…” и тази версия е откопирано в повечето родни медии така, сякаш е било по индиго и със заповед по гарнизона, както се шегувам:
(потърсите ли изречението в Гугъл, ще видите еднакъв текст в сайтовете, сякаш авторът на различните издания е бил един и същ):
https://www.google.bg/…

А ето и една снимка от катастрофата – на Форда със забитата степенка на ТИР-а в него. Направи ви ли обаче впечатление, че колата си е в своята лента, обаче стъпенката на ТИР-а, която е разпрала теникиите й е останала между тях. Очевидно е „прелетяла” през осовата линия. Няма как да стане, ако ТИР-а не е бил в насрещното (вместо Форда).
И едно свидетелско показание от първа ръка: на Цвети Аджова – майката в семейството на известния майстор мебелист Георги и Цвети Аджови от Сандански, които пътували с двете си деца Иван и Димитър в посока Благоевград. Тяхната кола е първата, ударена от ТИРІа:
– Пред нас пътуваше синя кола и други два автомобила, те я изпревариха. В същото време виждам как предницата на тежкия огромен камион идва срещу нас, само изпищях и съпругът ми наби спирачки, но лявата предница на камиона ни удари отляво. Колата, която пътуваше зад нас, бе сива на цвят, на нея й нямаше нищо и те продължиха по пътя си. Аз пътувах отзад заедно с по-малкия ни син, отпред бе баткото.
Мъжът ми караше бавно, с близо 60 км, защото пътят на определени участъци бе мокър от дъжда, който точно тогава ръмеше. Мъжът ми имаше работа, тръгнахме с децата, защото са ваканция да ги разнообразим с една разходка из Благоевград, а ни сполетя такава беда. Нямаше нито изпреварване от наша страна, нито бързо шофиране, камионът просто се заби в нас.

Няма да се спирам на фактите за проф. Николов според медиите: човек с травми в гръдния кош и „тежка черепно-мозъчна контузия”. И на фактите от жена му, че е бил само с болки в сърдечната област и дълбоки порязвания. Или как при „тежка черепно-мозъчна контузия“ се оказа, че тя е говорила няколко пъти по GSM с него по време на престоя му в болницата до смъртта му и т.н.

Ще разгледам виновно-невинния шофьор на ТИР-а. Ето го първото полицейско негово описание в официалното съобщение за катастрофата, публикувано в редица медии. Давам линка от в. «Струма», понеже те са, така да се каже, съседи с автора на съобщението ОУ на МВР – Благоевград:
http://www.struma.com/…/policeiski-byuletin-kurvavata-ravn…/

„Полицията направи официално съобщение за тежката катастрофа снощи в Кресненското дефиле. Ето подробното описание на катастрофата приключила с 9 ранени и 1 загинал американец.
Около 15:30ч., на ПП-1 Е-79, в района на Кресненското дефиле, на мокър асфалтов път и добра видимост, на участък от пътя с двупосочно движение, с по една лента за движение в двете посоки, правоспособният водач на лек автомобил „Форд Ескорт” – Георги А/43г. / от гр. Сандански, частично навлиза в насрещната лента, при което се удря в предна лява част на насрещнодвижещия се влекач „Скания” с прикачено полуремарке, управляван от Симеон. Ц/38г. / от с. Ново Делчево”.

И изненада: в следващите дни името на шофьора Симеон Ц от с. Ново Делчево се превръща и в МВР, и във всички медии без нито едно изключение в Стоян Павлов от същото село.

Село Ново Делчево е в състава на община Сандански, където бях в понеделник и не пропуснах случая да поразчепкам от първоизточника тази история.
Оказа се, че първоначално посоченото лице в съобщението на МВР и медиите за катастрофата
СИМЕОН Ц НЕ СЪЩЕСТВУВА.

В с. Ново Делчево обаче има лица Симеон. Те са общо шест:
СИМЕОН БОРИСОВ АЛЧАКОВ
СИМЕОН ГЕОРГИЕВ ГАДЖЕВ
СИМЕОН АНДОНОВ ГОГОВ
СИМЕОН БИСЕРОВ АНДОНОВ
СИМЕОН КИРИЛОВ КОСТАДИНОВ
СИМЕОН СТЕФАНОВ ТОДОРОВ

Но на никой от тях нито бащиното, нито фамилното име започват с Ц, нито пък имат отношение към ТИР-овете.

Оказа се, че вторично посоченото лице от МВР и дори интервюирано от медии
СТОЯН ПАВЛОВ СЪЩО НЕ СЪЩЕСТВУВА ВЪОБЩЕ.

Стояновци има, но няма Стоян Павловци нито по бащино, нито по фамилно име.
Взех и официален документ, който потвърждава моята версия. Това са списъците на избирателите в община Сандански за проведените избори от три години насам.

Според тези официални държавни документи в с. Ново Делчево никога не е имало Стоян Павлов. Но такъв жив фантом от Ново Делчево е регистриран и се появява на живо в разследването по случая?!? (просто нямам думи)

Имам си и хипотеза защо експертът Николов загина ИМЕННО СЕГА, а не преди да се изкаже, че цецомобилите са с възможности да подслушват всичко.
Вижте моя пост от 22 юни – за готвената скрита коалиция на двете крила СИК във властта. Казвам двете, понеже Борисов е от едното, а Станишев – от другото. Само за сведение някои данни от книгата ми за «Тайните на големите играчи»:
– с Елена Йончева живееха в жилищната част на офиса на СИК, моторът му беше бивш мотор на Маджо, двамата му заместника на «Позитано» са от СИК…

А за днешните позиции говори фактът, че заместникът на Станишев – сикаджията Димитър Дъбов стана шеф на парламентарната комисия за ДАНС при сегашното управление, премълчано от абсолютно всички партии и медии освен в мой пост на стената ми и в ТВ ми предаване.

НИКОЛОВ ЗАГИНА СЕГА, А НЕ ПРЕДИ МЕСЕЦ ИЛИ ДВА. НО ЗАЩО?
Защото договорката между двете воюващи политически крила на СИК, за която говорех в поста си от 22 юни, вече се обръща в плът и кръв.
Първото публично свидетелство е налице: ГЕРБ влиза в парламента. Второто също – Бойко Борисов де-факто подкрепи Станишев, нападайки най-големия му противник в БСП – бившия президент Първанов. Останалите ще последват – рано или късно.
Естествено, че смачкването на делото за подслушването срещу Цветанов е част от тези договорки. И затова Николов – толкова необходим навремето за натиск на едните срещу другите, днес стана излишен. И си „замина“ в нещастния случай. По същия мътен начин, по който се „самоуби“ експертът Раданов (разследвал съм смъртта му в „Тайните на големите играчи – при това се оказа, че освен сестрите Белнейски водещ мотив е бил и убийството на секретаря на Ахмед Доган – Ахмед Емин)
Обединената и могъща СИК като палач на олигархията поема управлението на България. Горко ни, тежко ни.
Но всеки народ си заслужава и си получава управниците. Дори и протестиращите срещу кабинета Орешарски, освен ако не станат мнозинство през септември.

Григор Лилов, Фейсбук

 

Последни от България

Отиди Горе