The Bulgarian Times

Мутрата-премиер: Удушете истината с найлон!

в България

Сигурен съм, че всички вие знаете за изцепката му от петък? За “българските журналисти” това си е като покана за банкет, но този път на първа фронтова линия изскочи министър енерГЕПИка и в почивната събота хукна да (ин)спекулира старото желязо, разпръснато по градинки и полянки, на и около площадката на АЕЦ “Белене”, както преди дни показа (по сценарий) Р.Овч. ( “Р.Овч.: Аз съм пътят, истината и животът

Вчера следобед нахранените “журналисти” разпространиха официалната версия на Министерството на енеГЕПИката, за екскурзията на министърката до река Дунав и показаха единствената снимка, публикувана от събитието на сайта на МЕ:

Но понеже “журналистите” бяха преяли и препили пропуснаха да ни покажат и кажат това, което сега ние, гладните и окрадените, ще видим.

ПЪРВО – Виждате ли, къде сочи красивото пръстче на министърката? То сочи към надписа, на английски, върху корпуса на реактор №1, за АЕЦ “Белене”, доставен у нас в края на март 2017-та г. Но пръстчето и сочи не просто надписа, а конкретна дума от него, заедно с допълнението, в скобите след нея!!! И тази дума е AGREEMENT, което на български се превежда като СПОРАЗУМЕНИЕ (между руската АтомСтройЕкспорт (АСЕ) и българската НЕК). СПО-РА-ЗУ-МЕ-НИ-Е! Няма думата ДОГОВОР, което на английски би следвало да изглежда като CONTRACT?  Когато преди точно ДЕСТ дни руския завод (про)извоЗител на старото желязо за реактор №2 официално съобщи за неговото изпращане от Санкт Петербург, се използва думата ДОГОВОР. Можете да проверите или си спомните този факт от “Реактор №2 за АЕЦ “Белене” потегли към България“. Но това, че руснаците бъркат СПОРАЗУМЕНИЕ и ДОГОВОР можем да го отдадем на прекаляването с водката, а и на това, че не им пука, след като българите вече са си платили? Но нека видим как “българските медии” ни поднесоха тази блага вест:

Даже децата от Пуерто Рико отдавна разбраха и запомниха, че между АСЕ и НЕК никога не е имало договор, а само споразумение, за бъдещо сключване на договор. Това е като годеж преди сватба. Само че след преяждане “българските журналисти” губят памет. Нито един от тях не посмя или “не се досети” да попита, как следва да се наричат извънбрачните деца – т.е. старото желязо, дето министърката разглежда, като че е картина на Пикасо?

ВТОРО – Забелязахте ли на картината “Министър разглежда старо желязо”, как яркото слънце си пробива път под долния край на полегналия цилиндър? Това не е стайна светлина, а ярко външно слънчево лъчение. Министърката е извадила късмет надписа върху желязото да се падне откъм сенчестата част на цилиндъра, в тази част от деня, когато е позирала за историята. Но лъчите под цилиндъра издават, че той се намира под открито небе. Вече повече от ШЕСТ МЕСЕЦА, от както ни беше натресено!!! А може би министърката не сочи думата СПОРАЗУМЕНИЕ, заместваща липсващата ДОГОВОР, а показва нивото до което трябва да се спуска найлона, с който да се удуши истината, както и нареди шефа, ден по-рано?

ТРЕТО – Забелязахте ли? На горната снимка министърката е без предпазни средства. А на втората снимка се вижда табела, че никой няма право да се намира на територията на обекта, без да е оборудван със съответните предпазни атрибути. Това е ТРЕТАТА снимка, която ви показвам в този блог, където същата персона препикава правилата за техника на безопасност. И всеки път нито един “журналист” не смее да й направи забележка. После ще гледа банкета на бившите си колеги през крив макарон?

ЧЕТВЪРТО – Забелязахте ли цветовите оттенки върху боядисваното старо желязо? Но за да не прекалявам с търпението ви ще оставя този размисъл на собственото ви предпочитание. Ако искате го правете, ако не искате недейте?

Така стартира операция “Удуши истината с найлон” с настървеното участие на всички “български журналисти”. Именно те натискат найлона, докато истината престане да мърда.


ДОПЪЛНЕНИЕ! Буквално минути след горната публикация получих по-богат снимков материал, който потвърждава на 100% вече направените изводи, като:

Виждате ли наклона на слънчевите лъчи? Докато министърката се гримира и си научи текста те се обръщат и тя попада в сянката, както видяхте по-горе, на единствената снимка от сайта на МЕ.

Останалото старо желязо омотано наистина в найлон можете да видите от линка

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

Последни от България

Отиди Горе