Младоженци от Фиджи, Канада, Швейцария, Великобритания, Германия, Румъния, Латвия и Холандия се врекоха във вярност в „Двореца“ в Балчик

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Младоженци от Фиджи, Канада, Швейцария и най-много от Великобритания и Германия се врекоха във вечна вярност в „Двореца“ в Балчик през отиващата си година, съобщи директорът на държавния културен институт Жени Михайлова.

По думите й над 80 сватбени тържества на двойки от цялата страна, както и от Румъния, Латвия, Холандия са се вписали в календара със специални събития на „Двореца“.

На най-екзотичната сватба – на Дейвид Онисимо от Фиджи и Благея Ангелова от София, островитяни от Фиджи са танцували с характерни за общността облекла. Тазгодишният сватбен сезон, който бе открит на 1 април и продължи до 8 декември, е най-дългият в историята на специалните събития в културния център, разказаха от „Двореца“.

Отсега има потвърдени заявки за 22 сватби догодина сред пейзажа на архитектурно-парковия комплекс, а запитванията от кандидат-младоженци са многобройни, добавиха от културния институт. КРОСС