Милиардер спечели дело срещу Facebook

в Крипто
Loading...

Гигантът на социалните медии, Facebook, вече няма друг избор, освен да ограничи фалшивите Биткойн реклами, след като на 11-ти ноември, холандски съд се произнесе в полза на магната Джон де Мол, предаде Reuters.

Както бе съобщено, Де Мол, който е особено известен със създаването на хитовите телевизионни предавания като “Big Brother” и “The Voice”, заведе дело срещу Facebook още през май, след като компанията не успя да премахне измамните Биткойн реклами, които експлоатираха неговото име. Той изчисли, че жертвите на тези измамници са загубили близо $1,7 милиона.

От Facebook твърдят, че са се постарали да забранят подобни злонамерени участници в мрежата, въпреки че понякога успяват да намерят начин да се появят отново на тяхната платформа.

След решението на съда, Facebook ще трябва да отпусне $1,2 милиона за глоба, ако не успее да изтрие подвеждащите крипто реклами. Те също така ще трябва да предоставят цялата информация, която се отнася за онези потребители, стоящи зад измамните реклами.

Съдът се произнесе: „Твърдението на Facebook, че са просто неутрална фуния за информация и следователно не може да бъде задължена да действа, е абсолютно неприемливо.“

Оглавената от Марк Зукърбърг компания, вече обмисля всички възможни правни действия и не изключва обжалване на решението. Въпреки това, той все още подчертава, че се ангажира да премахне подобни реклами от своята платформа.

„Не можем да акцентираме достатъчно върху това, че тези видове реклами нямат абсолютно никакво място във Facebook, и ги премахваме, когато ги намерим.“

Де Мол иска Facebook да предприеме подходящи мерки възможно най-скоро, за да предотврати измамата на невинни хора.

Холандският милиардер не е единствен. Джеръми Кларксън, Алекс Фъргюсън и дори Илън Мъск са станали жертва на измами, подобни на ‘Bitcoin Revolution’, които се опитваха да примамят доверчивите инвеститори с помощта на несъществуващата подкрепа на знаменитости. Cryptodnes. BG

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе