Менте ли е виаграта за АЕЦ “Козлодуй”? 2

в България

Днес ще ви покажа и разшифровам едно кодирано послание, което получих вчера, под формата на коментар в блога си, подсилващо съмненията и подозренията, че в продължение на близо една година блок №6 в АЕЦ “Козлодуй” е бил експлоатиран при условията на разхерметизирано ядрено гориво в реактора му.

Можете да разгледате и узнаете предисторията на получаването на посланието от “Менте ли е виаграта за АЕЦ “Козлодуй”?“.

А най-последното и най-интересното от съобщенията изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

Нарочно нищо не съм пипал, подчертавал или акцентирал към оригиналното съобщение. А сега обещаното разшифроване?

Ако авторът му не разбираше от атомни централи нямаше нужда да го натъртва. То щеше да се разбере и без това? Въпросната МЕХАНА, със забравено име, символизира блок №6 в АЕЦ-а.

ГЪРНЕТО – ядрения реактор. ГЮВЕЧА – ядреното гориво в реактора. ТИКВИЧКИТЕ и ПАТЛАДЖАНИТЕ?

От октомври месец 2016-та г. в реактора на блок №6 се намират ДВА различни вида (сорта) ядрено гориво. Подмяната на един вид ЯГ с друг не става изведнъж, а в продължение на няколко (обикновено 4) години. Поради тази причина авторът ги е разделил условно на два вида зеленчуци. Така той ни дава да разберем, че и в самата АЕЦ все още не са наясно на кой от двата вида ядрено гориво се е случила разхерметизацията, която той обозначава като ГОРЧИВ ПРИВКУС. След като блока беше спрян в малките часове на 16-ти септември сега се изисква процедурно време, в продължение на няколко дни, за да се уточни виновника. Намеква се, че пораженията от разхерметизацията, т.е. – замърсяването, не е много голямо. Това е философски въпрос, когато говорим без числа? РЗИ във Враца най-вероятно символизира ядрения регулатор – Агенция ядрено регулиране (АЯР)?

Изразът “Но може и този път да не се разбере нищо официално” е изпълнен със съдържание. Такова нещо вече се е случвало. Подобен случай имаше през април 2011-та г. Случаят подробно е отразен в този блог, в няколко поста, от преди шест години. Можете да ги потърсите и да си припомните случаят. Тогава ядрената мафия положи неистови усилия, за да прикрие произшествието, но в крайна сметка истината беше осветена.

По разбираеми причини автора на коментара и посланието е анонимен. Това означава ли, че може да му се вярва? Всеки един от вас може да решава сам за себе си. Аз съм повече склонен да му вярвам.

Времето скоро ще покаже?

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...
loading...
loading...

Последни от България

Отиди Горе