Между 30% и 40% може да бъдат загубите за туризма

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

„Според оптимистичния вариант загубите за туризма тази година могат да бъдат между 30% и 40%. “ Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова и допълни:

„Ако се реализират всички планирани чартърни полети, което зависи от това кога ще стартират да пътуват от Великобритания и Русия, загубите могат да бъдат между 30% и 40%, което е оптимистичният вариант. Реалистичният вариант е в рамките на 40% – 50% в сравнение с предишната година.“

Ангелкова също коментира и скандала с незаконния строеж на Алепу.

„Не ми е приятно това, което се случва с Алепу, защото полагаме изключителни усилия да рекламираме България като привлекателна туристическа дестинация. Имаме прекрасни кътчета по Черноморието, страхотна култура, балнео и СПА туризъм, естествени минерални извори. Приети са ваучерите за хората от първа линия, но проблемът не е в тях. Цифрите за миналата година говорят сами за себе си. За миналата година над 4 млн. българи са реализирали нощувки. От тях 1.8 млн. са били през месеците юни – септември и са реализирали над 9 млн. нощувки по Черноморието. За първите 2 месеца са реализирани над 1.8 нощувки от българи. Лошото е, че едни 5 – 10% от сектора с лошите си практики буквално се набиват само те на очи и хората, които предлагат качествен продукт, страдат от тях.“, завърши министърът.

Последни от НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Don`t copy text!
Отиди Горе