Реклами

Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Марк Жирардели: Придобих мажоритарния дял на фирмата „Юлен” през 2016 г. (ВИДЕО)

в България

Марк Жирардели потвърди пред „Нова тв“, че е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД. Той обясни, че процедурата по закупуването на „Юлен“ АД е траела дълго време. Стартира през 2012 г. „Тогава си мислех, че е прекрасна възможност за инвестиция. Но цялото проучване на правните и икономически показатели се проведоха няколко години. През 2016 г. приключи сделката, каза още ски легендата, съобщава “Труд”.

Жирардели обясни, че собственик преди него е бил Фонд, от който го е закупил. Той не разкри името на фонда заради декларация за конфиденциалност.

„Знаете ли Банско не е единственото нещо, с което се занимавам. Преди няколко години си го бях решил, оглеждах се къде има прекрасен обект и проект, където мога да инвестирам. Отдаван бях хвърлил поглед на Източна Европа. България и Банско имат потенциал за зимните спортове, каза Жирардели.

Фондът, от който закупих „Юлен“ АД искаше да си запази дяловете във фирмата, но имаше негативен шум. Той е много голям и присъства на три континента, имат много акции, обясни още той.

По думите му не е финансова причината за оттеглянето на Фонда.

Цената за придобиване на „Юлен“ АД беше интересна, която ако не ми беше интересна, нямаше да купя. Интересните проекти много лесно могат да се финансират, защото всички имат интерес бизнеса да върви добре, обясни Жирардели.

Той отрече българска банка да е финансирала начинанието с креди.

Попитан за неяснотите с границите на концесионната територия на Банско, Жирардели отговори: Концесията винаги си е била такава каквато е разрешена. Досега не сме стъпвали извън границите на концесията, която ни е допусната. Не е строено без строително разрешение и да не е в сектора на територията на концесията.

Концесионният договор е доста стар и е формулиран малко тежичко. Той трябва да се анализира точно и да се направи точно замерване от независим орган, заяви собственикът на „Юлен“ АД.

Концесионната такса на база оборота излиза по-скъпо, но това е много благоприятно за държавата България. Ние имаме интерес да разработим най-добрата ски зона в Източна Европа на територията на Банско. Не можем да участваме в световни купи без модернизация на база, каза Жирардели.

По думите му има място за модернизация на кабинковия лифт. „От самото начало вторият гондолов лифт беше проектиран в проекта. Но възможно ли е да се направи една кабинка, и да не се появи втора, попита риторично той.

„Не можем да си обслужим добре хората в Банско с един лифт. 10 години се опитваме да направим втория лифт и не може, срам ме е от този факт, каза Жирардели. Той е много важен, защото искаме да създадем най-добрата ски зона в България, и лифтът е част от това, заяви още.

Ски легендата заяви, че е единствен акционер на „Юлен“ АД.

Източници: “Труд”, Нова ТВ

Зелените и WWF питат кой е собственикът на “Юлен”

Loading...
Реклами

Последни от България

Отиди Горе