МО Русия представи доказателства за сътрудничеството на САЩ с ИДИЛ

в СВЯТ

Министерството на отбраната на Русия откри американска военна техника в районите на дислокации на ИДИЛ в Сирия.

Военното ведомство публикува направените по въздух снимки, показващи опорните точки на терористите от ИДИЛ.

Именно на местата, на които са разположени терористите около сирийския Дейз-ез-Зор се вижда ясно и присъствието на американска техника.

Или вече не се крият, или си мислят, че никой не ги вижда.

News Front

US част на гости на ИД

Руското министерство на отбраната показа снимки от въздуха и подробно описание на гостуване на американски военни в база на Ислямска държава северно от освободения от сирийската армия ключов град Дейр ер Зор. Напомняме, че при предишната офанзива, „погрешка” US обстрел уби над 60 военни от войската на арабската република, а след стигането й до бреговете на Ефрат миналата седмица, комбиниран огън от терористите и американците изненада официалните части, които действат на своята суверенна територия. Точно преди празниците имаше опит за контранастъпление на терористите и превземане на руска база, който не просто беше отхвърлен, а с мощен удар от разположена в Средиземно море чисто нова подводница от Черноморския флот бяха изпепелени база, складове и над 850 членове на ИД.  

Министерството на отбраната в Москва изрази учудване от свободното преминаване на остатъчните войски на ИД през зони, които са окупирани от американските спецчасти и т.нар. Свободни демократични сили. Последните вече заемат и бази на ИД на левия бряг на Ефрат в очевиден опит за атака към Дейр ер Зор. Зоната на града е интересна с богатите си петролни находища.

„Независимо, че САЩ е локализирал базите на ИД, никаква атака не е организирана срещу тях”, коментират генералите от Москва. И задават въпроса как US военните „се чувстват в абсолютна сигурност” на териториите, владени от терористите (правителството вече освободи 87% от земите на Сирия). На снимките МО на Русия идентифицира бронирани машини Хамър, спецвозила Кугър и служещи в американската армия.

Те са отснети между 8 и 12 септември. Говорителят ген. Конашенков попита на какво се дължи сътрудничеството на подкрепяните официално от САЩ СДС с ИД. Няма данни за нито един сблъсък между тях, напротив. / 19MIN.BG