Лъжата втори атомен реактор

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Опитите за опровержения са не само цинизъм, но и пълен идиотизъм

Господа и товарищи (от руски – другари) от наши и чужди спецслужбие: подбирайте по-интелигенти тролове да ме опровергават!

След като направих и невъзможното, информирайки всички задгранични фактори, от които зависи да спрат АЕЦ „Белене“ (вкл. и с непубликувани от мен документи и факти), накрая се стигна до Беле-НЕ! с решение на Европейската комисия, че ще се произнесе отново по аферата с евентуално ново строителство на тази АЕЦ (пост от 23 ноември).

В бележка към този пост отново и за пореден път през последните шест години посочих, че втори реактор няма, въпреки че на арбитраж бяхме осъдени да платим и за него.

Последваха опити за опровергаване на поста, вкл. и с позоваване на сайта на афишираната му като превозвач руска компания „Инкотек“, която ни го била „доставила“ по поръчка на руската „Атомекспортстрой.“. Дори дадоха и снимка, че дори посочиха и метаданните на снимката. Опаа – ами те, метаданните не са на сайта. Ясно е кой ги е осигурил на опровергаващите ме.

Пояснявам: реакторът уж бил доставен според това съобщение на 20 декември, ама самата новина е поместена чак на 29 януари следващата година.  Поместват я, едва след като скандалът, разпален от мен, започна да придобива международни измерения. Поместват я с много снимки, на които атомен реактор обаче няма освен на една фотография – от площадка „Белене“ (който си е първият по ред реактор, ама го представят като втория).
Това е довод, макар и несъществен. Затова ето и някои по-съществени.

Ето каква лъжа казва официалният сайт на руския превозвач на нашия втори реактор (цитат в оригинал): „Консолидация оборудования в порту Санкт-Петербург состоялась 17 ноября 2017 года и в период 22-23 ноября груз был погружен на борт морского судна. Для этих целей было зафрахтовано специализированное крановое судно «Happy Buccaneer», оснащенное 2-мя кранами грузоподъёмности 700 тонн каждый. Накратко – корабът «Happy Buccaneer», оборудван с два крана по 700 тона всеки, е бил в пристанище Петербург на 22-23 ноември 2017, за да претовари реакторите от сушата на борда си.

БИЛ Е СПОРЕД ПРЕВОЗВАЧА, АМА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ НЕ Е БИЛ

Какво не са съобразили господата от ДС и „товарищите“ от спецслужбите?  Има си сайтове с масиви информация (Марина, Весел и мн. др.), които следят движенията на корабите. И освен това дават справки по запитвания към тях за всеки кораб по света, неговото движение и посетени пристанища от 2009 г. насам
Проверих първо тях.

После проверих няколко пристанища по пътя на кораба , вкл. и пристанище Флисинген, Нидерландия, където според руснаците товарът за АЕЦ „Белене“ е претоварен на баржи, за да стигне по реките и каналите до Дунав.

Най-сетне проверих и митническата документация по този път. Все пак стоките, дори и транзит да минават, си имат документация – от товарителници до декларациите за митниците.

Не се ограничих до тук. Реших да проверя и руски източници освен информацията на сайта на компанията. Проверих и тях.  Включително и официални.  Например този!  Информацията взех от Федеральное государственное бюджетное учреждение „Администрация морских портов Балтийского моря“ – голямо пристанище Санкт Петербург“ (Федерално държавно бюджетно учреждение „Администрация на морските пристанища на Балтийско море – голямо пристанище Санкт Петербург“)
(бел: вижте го още сега, че току-виж, както много пъти се е случвало досега, веднага ще вземат да подправят таблиците)

Е, дори и по тази руска официална държавна информация такъв кораб – «Happy Buccaneer» не е бил в пристанище Санкт Петербург на посочените дати, когато уж товарил атомния реактор за нас на борда си.  Не е бил в пристанището и на предишните дати през ноември, и на следващите дати след заветните 22-23 ноември 2017 г.  Има си суточные (денонощни) графици за стоянките и движението на корабите по дни. Давам няколко снимки от табличния им формат.

Няма как да разтоварваш реактор в Белене, ако корабът не го е товарил в Санкт-Петербург, понеже по това време – на датите на товареното според съобщените от руснаците не е бил там! Пак според тяхна, и то съвсем официална информация. И това стига, макар че имам и маса други данни, вкл. и др. официални документи. Вече имам копие и от един договор за съхранение и поддръжка на доставеното оборудване, в който такъв реактор – втори не присъства. Първият доставен в Белене си е там и е отбелязан.  Сега проверявам за всеки случай истинността на този договор.

Господа кадесари и товарищи кагебисти, запрете се най-сетне с тези примитивни тролски опровержения!  За пореден път ще кажа: руските хакери може и да са най-добрите в света (щом манипулират дори американски избори), ама началниците им не стават за нищо.

За първи път ви го казах по повод радиоактивното замърсяване на Европа през в първите месеци на 2017 г. и моето разследване за тежка авария в Белоярската АЕЦ

1. 22 февруари 2017 – съобщавам първи за замърсяването; КРИЕ ЛИ СЕ НОВ ЧЕРНОБИЛ? Повишени нива на радиактивност над цяла Европа

КРИЕ ЛИ СЕ НОВ ЧЕРНОБИЛ?*** Повишени нива на радиактивност над цяла ЕвропаПовишени равнища на радиоктивен йод-131 са…

Публикувахте от Grigor Lilov в Сряда, 22 февруари 2017 г.

2. 25 февруари 2017 – разследвам произхода на радиацията; ИСТИНАТА за радиоактивното замърсяване в Европа: ЯДРЕН ИНЦИДЕНТ В БЕЛОЯРСКАТА АЕЦ? Проблеми с реактора на бързи нeутрони; Пътят на науката е осеян с трудности и жертви

hiperlink:https://bulgarianpower.com/2017/02/27/истината-за-радиоактивното-замърсяв/"TRUTH about radioactive…

Публикувахте от Grigor Lilov в Петък, 24 февруари 2017 г.

3. 26 февруари 2017 – продължение на разследването като отговор на троловете; Кипи трескава дейност: ДА СЕ КОМПРОМЕТИРАТ РАЗКРИТИЯТА ЗА ЯДРЕНА АВАРИЯ; И тук у нас кипи, кипи и в Русия

hiperlinkhttps://bulgarianpower.com/2017/02/28/кипи-трескава-дейност-да-се-компромет/"Bustling with life: compromising…

Публикувахте от Grigor Lilov в Неделя, 26 февруари 2017 г.

4. 28 февуари 2017 – Моето послание към господата-другари и товарищите; КАК СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ; Руските хакери са сред най-добрите в света, но губят битката с мен заради некомпетентността на началниците си

hiperlinkhttps://bulgarianpower.com/2017/03/01/хотели-как-лучше-а-получилось-как-всег/"How to produce fake news"…

Публикувахте от Grigor Lilov в Вторник, 28 февруари 2017 г.

Или както тогава написах: „С хакерите аз не мога да се конкурирам, ама несравнимо по-добре от хакерите знам и мога да събирам, обработвам и анализирам информация и източници.  А това началниците им не умеят.  Те май нищо не умеят! Защото направените от тях и хакерите им гафове са елементарни, а аз в свои разкрития съм хващал и далеч по-ловки, свръхпрофесионални и удивително изящни и майсторски ментета (например ментето – уж „световноизвестната“ детективско-правна и финансово-разследваща фирма „Аликс Партнерс“ покрай аферата с Корпоративна банка). Питам се и друго – кога ли най-сетне в Москва ще разберат, че си имат работа с един от най-добрите разследващи журналисти в света и по-малко компрометиращо за тях щеше да бъде да си замълчат!“
(бел.: година и няколко месеца по-късно, на 14 юни 2018 г. руските медии съобщиха, че след ремонтни работи реактор БН-800 възобнови работата си, макар и на минимална мощност. Натоварването му беше вдигано много бавно и постепенно чак до ноември, за да не се повтори белята)

И сега отново виждаме същото: дори в опита за опровергаването ми лъсва потресаваща некомпетентност и непрофесионализъм.

Преди година споделих с мой познат, че понеже политическата и олигархична ченгесарска клика вече ни се качи ептем на главите ни, ще направя и невъзможното, за да загубят там, където най-много ги боли – най-големитеи пари, които крадат!  И съответно вече губят, и то ужасно много – от разкритията ми, спрели аферата с Гинчето и разни мафии за покупката на ЧЕЗ, та чак до спирачката пред аферата „Белене“. Още един път към тези субекти от един гад (според определението на премиера за мен): запрете се най-сетне!

Григор Лилов, Фейсбук