Лауреат на Нобелова награда за мир: Спрете да демонизирате Русия, НАТО опустоши планетата

в ПО СВЕТА

«Когато гледаме или четем СМИ, разбираме, че ни хранят с лъжичка с все повече и повече пропаганда и страх пред неизвестното, твърдейки, че ние трябва да се страхуваме от неизвестното и напълно да се оставим в ръцете на нашите правителства, които ще ни пазят. Гледайки днешните СМИ, някои от нас, които са достатъчно възрастни, си спомнят за страховете от времената на студената война и истерията около постоянните твърдения, че руснаците идват и ние ще трябва да се крием под масите от ядрения удар», пише за Common Dreams лауреатът на Нобеловата награда за мир  Мейрид Магуайър.

В рамките на тази масова истерия всички западни правителства решиха да се присъединят към западните съюзници, за да «дадат отпор на неизвестното Зло от Изток.

«По-късно, пристигайки в СССР в разгара на студената война в състава на мирна делегация, ние бяхме шокирани, защото страната беше бедна, как въобще можехме да повярваме, че Русия е сила, от който си струва човек да се страхува», спомня си Магуайър.

(тук авторът е в сериозна грешка, защото военният потенциал на СССР бе най-мощният на планетата. В резултат на непрестанната надпревара във въоръжаването, инициирана от САЩ и западните страни, СССР и целият социалистически лагер бе принуден да лишава гражданите си, но да се въоръжава, за да запази социалистическата система, бел.ред.)

Сега, продължава Магуайър, виждаме как финансовата власт изпуска от ръцете си западните държави и поглежда към Близкия Изток и Азия.

«Нима наистина мислим, че западните съюзници така лесно ще изпуснат печалбата си?

Считам, че няма. Старите, умиращи империи отчаяно ще се сражават за защитата на собствените си финансови интереси, такива като нефтодолара, а също други привилегии», счита тя.

«Не считам, че Русия няма недостатъци, но броят на антируската пропаганда в СМИ е връщане към студената война.

Това довежда до увеличаване броя на въоръженията в света и до разширяването на НАТО.

Това постепенно ще доведе до конфронтация с крупните близкоизточни и азиатски държави, което се вижда от действията на САЩ в Южно-Китайско море, а също ученията на НАТО в Черно море.

В същото време Румъния, Полша и другите страни от бившия социалистически лагер създават ракетни площадки, а в Скандинавия, недалеко от границите с Русия се провеждат военни учения.

«Демонизацията на Русия е една от най-опасните световни тенденции

Това може да се превърне в истински кошмарна игра за целия свят.

Политическите лидери и всеки отделен обикновен човек трябва да направи опит да се отдръпне от края на тази пропаст и да започнат да се установяват нормални отношения с руснаците.

Твърде дълго елитът извличаше от войните финансови печалби, докато милиарди хора живееха в нищета и отчаяние.

Народите в света се оказаха жертва на военната пропаганда, основана на лъжите и дезинформацията.

Видяхме резултатите от нахлуването и окупацията на НАТО, замаскирана под името «хуманитарна намеса», видяхме и реализирането на «правото на защита».

НАТО разруши живота на милиони хора и преднамерено опустошаваше държавите им, предизвиквайки бягството на милиони хора», пише Магуайър.

Превод и редакция: Петя Паликрушева, News Front

През 2016 г. САЩ са хвърлили 26 171 бомби (минимум) в 7 страни по света! Това са над 70 бомби на ден!…