Ламборгини използва блокчейн за удостоверяване на автомобилите си

в Блокчейн
Loading...

Италианската марка луксозни спортни автомобили Ламборгини използва блокчейна на Salesforce за удостоверяване на наследствените автомобили на бранда.

Salesforce, основна глобална фирма за управление на взаимоотношенията с клиенти, обяви на 19-ти ноември, че Ламборгини вече може да проследява, сертифицира и удостоверява наследствените автомобили по-бързо и по-сигурно, използвайки тяхната блокчейн платформа.

Стартирана през май 2019 г., блокчейн платформата на Salesforce, която е базирана на Hyperledger, вече ще бъде внедрена, за да създаде надеждна мрежа между множество участници за проверки на сертифициране по време на препродажба на автомобил на марката Ламборгини.

Всяко Ламборгини вече ще се предлага с неизменяема история на обслужване

Обикновено, когато едно Ламборгини е препродадено, превозното средство преминава през 800 или 1000 сертификационни проверки, които се извършват в централата на Ламборгини, в италианския Сант’Агата Болонезе, се отбелязва в прессъобщението.

Процесът изисква Ламборгини да работи с огромна мрежа от ресурси като фотографи, аукционни къщи, дилъри, сервизи за ремонт и медийни източници – за да регистрира пълната история и да провери всички части на всяко превозно средство.

По-конкретно, фирмите твърдят, че всеки автомобил Ламборгини вече ще има неизменяем запис на обслужване, включително основни детайли, като предишна собственост и възстановяване. Новата система е проектирана и за защита на автомобилите от потенциално фалшифициране, тъй като всички проверки за удостоверяване се управляват от компанията и нейната партньорска мрежа, се отбелязва в прессъобщението.

Използването на Salesforce от страна на Ламборгини, следва неотдавнашен пилотен проект, включващ първото им превозно средство, сертифицирано с помощта на блокчейна на Salesforce. През август 2019 г., единственият по рода си ‘Ламборгини Авентадор S’ беше сертифициран на този блокчейн по повод изложението на Седмицата на автомобилите в Монтерей, Калифорния, за да защити автомобила като произведение на изкуството. Cryptodnes. BG

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ:

Вече можете да купите BMW с Биткойн в България

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе