The Bulgarian Times

Къде е реактор №2 за АЕЦ “Белене”? (ВИДЕО)

в България

Вчера министър Теменужка Петкова пак се разходи до площадката на АЕЦ “Белене”, за да ни поднесе поредната порция “грижа” за нашите продънени джобове. Тръпката на мероприятието беше в очакването и надеждата да видим реактор №2, но това така и не се случи. Разгледах много снимки и даже едно видео, на телевизия Откраднат живот

в което водещият съобщава, че зад дясното му рамо е реактор №1 и, че цялото платено желязо е вече налично, но нито една буква за реактор №2. Такъв не се вижда нито на видеото, нито на десетките снимки, които внимателно разгледах от вчерашното мероприятие. Предлагам ви, ако искате, и вие да разгледате най-голямата галерия на която попаднах във Фейсбук (30 снимки), от местна, беленска медия: facebook.com/dunavskinovini

Следват неизбежните два варианта на възможни изводи. Или желязото за реактор №2 не е пристигнало или то все пак е там, но в такова състояние, че е по-добре да не го виждаме? Толкова е нов и блестящ, че застрашава да ни заслепи? Изберете си, кое от двете?

По този повод нека актуализираме нашата графика на мрака:

Белите числа показват продължителността на всяко едно от събитията в календарни дни. Последното от списъка, в шапката на графиката, още не е стартирало, но … надеждата остава.

За финал да припомним и постановката от предната разходка на Петкова до Белене, през ноември 2017-та, когато тя нарочно беше курдисана да се снима пред реактор №1:

Пръстчето и сочи към надписа UNIT NO. 1, което по нашенски ще рече БЛОК №1. Къде е №2? Къде? Къде ли? КЪДЕ?

Георги Котев

 котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Последни от България

Отиди Горе