вашият виртуален всекидневник

Кристалина Георгиева е на официална визита в България

в България

Тя ще бъде сред основните участници във форум, посветен на евроинтеграцията на Западните Балкани

 

Главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева е в България

Визитата е посветена на Българското председателство на ЕС, регионалното сътрудничество и 25 години от откриването на офиса на Световна банка в България.

Световната банка и министър-председателят на България ще поставят началото на регионална инициатива в подкрепа на регионалната интеграция в региона на Западните Балкани. Стартът на инициативата ще бъде даден на конференция на високо равнище, която ще се проведе в София днес.

Кристалина Георгиева ще бъде сред основните участници във форума, който ще търси отговори по темата как може да бъде засилена регионалната интеграция в Западните Балкани.

По покана на министър-председателя Бойко Борисов участие в конференцията са потвърдили: Еди Рама – министър-председател на Албания; Мирко Шарович – заместник-министър председател и министър на външната търговия и икономически отношения на Босна и Херцеговина; Хашим Тачи – президент на Косово; Зоран Заев – министър-председател на Македония; Филип Вуканович -президент на Черна Гора и Ана Бърнабич – министър-председател на Сърбия, пишат от Световната банка./NBOX.BG

Loading...
loading...
loading...
Кристалина Георгиева е на официална визита в България by

Последни от България

Отиди Горе