Кремъл ще застави Британия да се извини за Скрипал и „Новичок“

в ПО СВЕТА

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Кремъл няма намерение да говори за обостряне на отношенията със Запада като цяло. В този случай става дума за неоснователен клеветнически поток от страна на Великобритания.

Песков подчерта, че ще се наложи Лондон или да представи доказателства, или да се извини.

„Ние разбираме солидарността – евроатлантическа и друга, но още веднъж повтарям, че за тези голословни обвинения ще се наложи да се отговаря. Ще се наложи или да бъдат подкрепени с доказателства, или да се поднесат съответните извинения…“ – заяви прессекретарят на Путин.


По-рано беше съобщено, че ръководството на Следствения комитет на Русия е завел дело по факта с отравянето на руската гражданка и дъщеря на Скрипал – Юлия Скрипал. Заведени са и дела за убийството на съратника на Борис Березовски – Николай Глушков.


„Делото е заведено на базата на признаци на престъпление, предвидено в член 3, алинея 30, точка Е, част втора от Криминалния кодекс – покушение за убийство, извършено по общоопасен начин…“


Очаква се разследването да бъде проведено в съответствие с изискванията на руското законодателство и нормите на международното право. / Издателство “Распер”