The Bulgarian Times

Косовският външен министър декларира имущество за 600 млн. евро

в Свят
Косовският вицепремиер и министър на външните работи Беджет Пацоли продължава да бъде най-богатият политик в Косово, с декларираните си имоти и парични средства на стойност над 600 милиона евро, предава БГНЕС.

В декларацията си пред Антикорупционната комисия на Косово, Пацоли е декларирал, че притежава недвижими имоти на стойност стотици милиони долари и евро, от които по-голямата част се намира в чужбина.

От десетилетия Пацоли е известен като един от най-успешните бизнесмени от Косово. Той натрупал богаството си като изпълнител на строителните работи, главно в Русия, по време на първия руски президент Борис Елцин, с когото, според медиите, е бил близък приятел.

Сегашният ръководител на косовската дипломация декларира недвижими имоти на стойност 200 милиона евро и капитал от над 400 милиона в европейски компании или в такива, в които е съсобственик.

Пацоли притежава и милиони евро в различни банки. На свои сметки в няколко сметки – и в Косово , и в чужбина – той има над 6 млн. евро и около 355 000 долара.

Като годишен доход Пацоли декларира дивиденти в размер на 5,3 милиона.

ПО ТЕМАТА:

Поне 2 млрд. долара са платени от косовските албански бизнесмени за независимостта на Косово. По-голямата част от парите е била спечелена от наркотрафик, от търговия с оръжия и хора, съобщава отново сръбският в. „Курир“.

Парите са били предназначени за влиятелни световни лидери, които да лобират за признаването на независимостта на бившата сръбска провинция. Стана ясно, че Беджет Пацоли, един от най-богатите косовски албански бизнесмени, е платил 2 млн. евро за признаването на независимостта от малката държавица Малдиви.

Според сръбското издание в списъка на албанските лобисти са бившият президент на САЩ Бил Клинтън, съветникът на международния посредник Марти Ахтисаари, Албер Роан, членът на Контактната група Волфанг Ишингер… :

Защо САЩ уби 3500 сърби и мълчанието по тази тема ?

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе