Корнелия Нинова: Пробите дойдоха – няма чума. Борисов и министрите Радев и Порожанов да поемат отговорност!

в БЪЛГАРИЯ
Министър Порожанов, министър Радев и премиерът Борисов трябва да поемат отговорността за убитите животни в Странджа. Те ни убеждаваха, че има чума и че единствените мерки, които трябва да се предприемат е да се избива всичко наред, заяви на извънреден брифинг на „Позитано“ 20 лидерът на БСП Корнелия Нинова. Поводът бе информацията от френска лаборатория, че няма доказателства за чума по животните в Странджа, заради която бяха избити стадата там. Борисов каза, че трима папи са го галили по главата, надявам се някой ден прокурор да погали премиера Бойко Борисов по главата, включително за това, което причини на Странджа, добави Нинова, съобщава „Епицентър“.

„Пробите дойдоха и няма чума – отговорност трябва да поемат премиерът Бойко Борисов и двамата министри Валентин Радев и Румен Порожанов“, каза Нинова. Двамата министри трябва да си ходят веднага, добави тя. Според Нинова кабинетът прави опит да си измие ръцете с шефа на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

„Днес се явявам пред вас в лицето и качеството си на главен превратаджия в държавата по думите на Цветан Цветанов: „Корнелия Нинова е виновна за чумата по животните“. Докъде стигна превратът, до официалната информация, че изследваните проби в 3-километровата зона в Странджа няма чума. Два месеца след началото на проблема няма умряло животно от чума. Единствените умрели са убитите от режима на правителството“, заяви лидерът на БСП.

Корнелия Нинова припомни, че когато от БСП са казали, че няма доказателства за чума, са чули насрещни въпроси кой ще понесе отговорността, ако болестта тръгне из страната и тогава тя заявила, че лично ще поеме тази отговорност. „Хайде сега да видим кой ще си понесе отговорността. Днес г-н Порожанов се опита да прехвърли всичко върху директора на БАБХ. Трябва да се спре с този цирк. За Търговския регистър отговорността пое бушонът, г-жа Цачева си седи. За фалита на застрахователната дружество отговорността пое Ралица Агайн. Председателката на комисията видите ли не знаела. Сега насочват всички отговорности и стрели от сутринта към г-н Илиев“, продължи Корнелия Нинова.

С лакардии може да се управлява известно време, но десет години не, коментира тя по повод изказванията на премиера Борисов за нейните изяви по време на кризата в Болярово. Тогава Борисов сравни снимките й със стопаните в Странджа със снимките на канцлера Меркел с мигранти.

Борисов каза, че трима папи са го галили по главата, надявам се някой ден прокурор да погали премиера Бойко Борисов по главата, включително за това, което причини на Странджа, добави Корнелия Нинова.

„Ще посетим Ямболско и Странжда. Този път ние ще го организираме – не преврат, но ред, права и закон в държавата. Ще се срещнем с хората и всички желаещи ще организираме и подпомогнем да подадат искове в български и европейски институции“, посочи Корнелия Нинова.