Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Кораб на САЩ стреля предупредително към ирански кораб в Персийския залив

в Свят
Loading...

Патрулен кораб на американския военноморски флот е изстрелял предупредителни изстрели заради приближаващ ирански кораб в Персийския залив.

Корабът е бил на Революционната гвардия на Иран и се е приближил на разстояние от около 140 метра до патрулния кораб на САЩ. Инцидентът е станал през нощта, около 3 часа местно време.

По информация от анонимни източници на АФП корабът се е движел с висока скорост и не е реагирал на никакви сигнали, а екипажът на американския патрулен корабът не е имал избор освен да изстреля предупредителните изстрели. След като американският кораб изстрелял предупредителните изстрели, иранският кораб е спрял.

Това не е първият път, в който американски военни кораби сигнализират кораби на Революционната гвардия на Иран в Персийския залив. Припомняме, в края на месец април американски разрушител също стреля със сигнално оръжие към ирански плавателен съд в Персийския залив.

В началото на месец март кораби на иранската Революционна гвардия се доближиха до американски кораб в Ормузкия проток, принуждавайки го да промени посоката си. През януари разрушител от американския военноморски флот се наложи да изстреля предупредителни изстрели на четири плавателни съда от ирански произход. / News.bg

 

Върховният лидер на Иран към САЩ: ”Какво правите в Персийския залив, вървете си в Залива на прасетата”

Иран към САЩ: “Що за диващина?! Какво правят корабите на САЩ в Персийския залив?! Кръгом”

Последни от Свят

Отиди Горе