Комисията по разузнаването: Край на разследването за намеса на Русия в полза на Тръмп

в Свят
Loading...

Комисията по разузнаването към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ гласува за официалното приключване на разследването на предполагаемата руска намеса по време на президентските изборите

 Законодателите не откриха доказателства за тайни споразумения между сътрудниците на Доналд Тръмп и Русия.

Комисията също така гласува за разсекретяване на доклада по случая, създаден от републиканците. След като бъде редактиран от разузнаването, той ще да бъде оповестен до седмици.

Докладът препоръчва предприемането на мерки срещу административните течове, включително въвеждането на задължителни полиграфи за длъжностни лица, които имат достъп до секретна информация. Документът също така обвинява бившия директор на разузнаването от администрацията на Обама Джеймс Клапър, че е предоставил „непоследователни свидетелства“ относно контактите си с медиите.

Според комисията някои сътрудници на Тръмп имат „нерегламентирани“ контакт с Уикилийкс, но заключи, че няма „никакви доказателства за тайни споразумения между сътрудниците на президента Доналд Тръмп и Кремъл“.

Комисията разговаря с повече от 70 свидетели по време на разследването, което стартира през януари миналата година. Разпитани бяха много известни фигури от администрацията на Тръмп, включително Доналд Тръмп младши, Джаред Кушнер и Стив Бенън. Прегледани са повече от 300 000 документа.

Демократите се оплакват, че в документа на републиканците липсват разпити на ключови свидетели. „Това наистина е фундаментално дефектна документация“, заяви след гласуването демократът Адам Шиф. / 19MIN.BG

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе