Кой сега е №1?

в БЪЛГАРИЯ

От днес министър енерГЕПИка Теменужка Петкова става абсолютен лидер в класацията по брой дни на този пост, в най-новата история на България. В същото време тя е и единствената жена заемала тази позиция в цялата 1337 годишна история на страната ни. Остава да видим дали ще бъде и първият министър изкарал цял мандат на този горещ стол, от началото на т.нар. преход?

По случай светлото събитие днес, от 14:30 часа министър Петкова се среща с приятелката си Гинка Върбакова, в парламента, за да имитират с част от политическата мафия „грижа“ за нас, след и ако се овъргаля сделката за придобиване на активите на ЧЕР България.

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Преди около 40 дни ви показах горната графика с актуалните към онзи момент числа. Тогава, обаче, тя съдържаше неточности в частта свързана с Р.Овч. Причината за това беше начинът по който Р.Овч. се е внедрил в правителството на Жан Виденов, в края на миналия век. При конституирането на правителство първоначално не е имало Министерство на енерГЕПИката, а то е създадено и започнало да функционира едва около година по-късно и съществува под ръководството на Р.Овч. до падането на кабинета Виденов, в началото на 1997-ма г. Сега всички детайли и особености са отчетени и графиката е абсолютно точна и прецизна.

Добре е да припомним, че досегашния рекордьор Милко Ковачев ще остане в историята с приватизацията на ЕРП-тата и размразяването на проекта АЕЦ „Белене“. Все мощни енерГЕПИйни дупки, чието запълване така и не се вижда. Към това можем да прибавим и пасивната му позиция по сключените от предното правителство (Костов) сделки с т.нар. „американски“ ТЕЦ-ове.

Не си правете илюзии, че Петкова ще почерпи! Тя не краде парите от нас за да ни ги раздава после обратно?

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)