Кметът на Ню Йорк: Враговете ни искат да разрушат мултикултурното общество

в ПО СВЕТА
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви, че няма повече инциденти за момента, нито организирани действия на терористична група, пише The Telegraph, след взрива в Ню Йорк, който бе обявен за терористично нападение от местните полицейски власти.

Властите идентифицираха извършителя на атентата в Манхатън. Това е 27-годишният Акайед Ула. Той е бил задържан и отведен в болница, след като се самонаранил при опита да задейства самоделно взривно устройство на една от най-оживените автогари в града малко към 7:20 часа местно време. Освен него пострадаха леко още трима души.

 

„Това бе опит за терористична атака. Слава Богу, извършителят не успя да постигне крайната си цел. Няма други инциденти към момента, нито ни е известно да се подготвят такива. Разбира се, ще изчакаме по-пълно разследване от полицията и ФБР, но всичко, което знаем към този момент, е за един извършител, който, слава Богу, не успя да осъществи целта си. Засега няма достоверни и специфични заплахи за Ню Йорк“, каза де Блазио.

 

„Всичко, което знаем е, че една отделна личност, която, благодарим на Господа, не успя да реализира плановете си“, заяви той. „Враговете ни искат да разрушат мултикултурното ни общество“, добави той, визирайки пакистанския произход на заподозрения за деянието. / ГЛАСОВЕ