Китай бие тревога: Нова вълна на коронавирус през ноември

в ПО СВЕТА

Нова вълна от коронавирусна инфекция може да започне през ноември, ако всички страни не успеят да се справят напълно с пандемията през лятото. Това заяви началникът на отделението по инфекциозни болести на болницата в Шанхай Хуашан Джан Венхонг.

„Може да се изправим пред сериозно предизвикателство. Вярвам, че следващата вълна на епидемията може да започне около ноември“, цитира РИА Новости.

Според лекаря, тъй като огнища на коронавирус се регистрират и в Южна Америка, Африка и Югоизточна Азия, може да се прогнозира, че до лятото пандемията няма да бъде напълно преодоляна.

„Когато дойде зимата, всички отново ще бъдат вкъщи“, предупреди той.

Въпреки това, според Венхонг, следващата вълна на коронавирус няма да бъде толкова голяма на фона на опита, натрупан в много страни в диагностицирането на инфекцията.

Освен това, както отбеляза лекарят, контролът върху епидемиологичната ситуация в света зависи от страните от тези региони.

По-рано шефът на Института по алергия и инфекциозни заболявания на Националния здравен институт на САЩ Антъни Фочи призна, че втората вълна от коронавирусна инфекция COVID-19 може да започне през есента.

Последни от ПО СВЕТА

Don`t copy text!
Отиди Горе