вашият виртуален всекидневник

Каракачанов вади армията да пази Eвропредседателството

в България

Войници по улиците при охрана на европредседателството

много слабаслабадобрамного добрастрахотна

     Министрите на отбраната и на вътрешните работи Красимир Каракачанов и Валентин Радев са подготвили поправки в закона, които да позволят ползването на армия в конкретни операции срещу престъпността, пише в. “Сега”. Представители на войската може да се появят по улиците в София още при охраната на европредседателството от 1 януари 2018 г.

Това стана ясно от отговор на Каракачанов на въпрос на депутата от БСП Николай Цонков по време на петъчния парламентарен контрол. Министърът обяви, че е за допълнителни правомощия за армията, за да може тя да изпълнява и функции по охрана и опазване на обществения ред.

Разрешението за конкретни акции с участието на военните ще се дава от Министерския съвет. “Мерките по защита на обществения ред ще се засилят. Когато ние имаме в армията подготвени специалисти, защо да не бъдат полезни на обществото?”, настоява той от месец. И аргументира идеята си със зачестилите терористични нападения в Европа, след които армията се е включила в охраната на градовете. Армейски части бяха изкарани да патрулират по улиците, например след атентатите в Париж и Брюксел.

Темата тръгна от въпроса на Цонков защо специални сили от армията са използвани в акция на МВР в началото на септември за залавяне на охранител, убил жена си в Пещера. Тогава МО изпрати високопроходима военна техника, включително и “Хамър”, а Каракачанов разреши съдействие да окажат екипи от 68-а бригада “Специални сили”. След залавянето на мъжа МВР благодари и обясни, че вилата, в която издирваният се крил, била високопланинска и само колите на армията са могли да обходят района. / 19MIN.BG

Армия от 20 000 брюкселски дегенерати пристига в България (ВИДЕО)

Loading...
loading...
loading...
Каракачанов вади армията да пази Eвропредседателството by

Последни от България

Отиди Горе