Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Камбаната бие даже и за глухите

в Свят
Loading...

Днес, 12-ти септември, в Париж беше представен поредния Годишен отчет за състоянието на ядрената индустрия за “мирни” цели, т.е. за производство на електроенергия, в целия свят.

Можете да се запознаете с оригинала от “Release of World Nuclear Industry Status Report 2017 on 12 September in Paris”//www.worldnuclearreport.org ),
а още по-директно от:
//www.worldnuclearreport.org/IMG/pdf/20170912wnisr2017-en-lr.pdf ).

Много интересно, познавателно и поучително четиво! МНО-ГО ИН-ТЕ-РЕС-НО! 

За съжаление нито мога да поставя тук всичките над 260 страници, нито пък да ги коментирам.

За това, за да възбудя интереса ви избрах да ви покажа Графика №45.

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея:

На нея е показано развитието на вятърната, слънчевата и ядрената електропроизводствени отрасъла в Европейския съюз, през последните 20-на години. От ляво е динамиката на изграждането и пускането в експлоатация на нови мощности, в съответния сектор, в единици Гига-Вати. От дясно е показана динамика на производството на електроенергия от съответния сектор в единици Тера-Ват-часа (= на милиарди кВт.ч).

Независимо от оглушителния гърмеж на камбаната относно неизбежното бъдеще (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия настоява да промени хода на историята, като ни построи АЕЦ “Белене”. Това ми беше споделено преди по-малко от месец в “Моето интервю с министър енерГЕПИка“.

Приятно четене!

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе