Калин Тодоров: Преходът може да бъде разбран чрез соца (ВИДЕО)

в България
Loading...

ЖУРНАЛИСТЪТ РАЗКРИВА ОБЩЕСТВЕНИ ТАЙНИ В КНИГАТА СИ „ЗАД ЗАВЕСАТА НА СОЦА“

По волята на съдбата на баща ми Станко Тодоров, който беше два мандата министър-председател на България, председател на парламента и почти несменяем член на висшето ръководство на Комунистическа партия. Исках да разкажа за периода на социализма, защото съм го виждал от първо лице и имам преки впечатления. Имал съм интересни срещи с Кимон Георгиев, Вълко Червенков, Тодор Живков, изобщо с цялата плеяда от хора, които създадоха социализма, развиха го, а после го унищожиха. Тя няма претенции да е истината от последна инстанция, а от моя личен опит. Това каза журналистът Калин Тодоров в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

Той представя новата си книга „Зад завесата на соц-а“ като повдига завесата на прехода и разкрива повече за операция „Умрялата лисица“, съчинена от КГБ, която обвърза българския преход и неговите криминални герои с таен план за възраждането на Руската империя.

„Умиращият бивш генерален секретар на ЦК на КПСС Юрий Андропов е измислил планът „Умрялата лисица“, защото социализмът се е изразходил и той всеки момент ще катастрофира. Андропов решава да продиктува на Горбачов всичко, което трябва да свърши и да изпревари събитията и решава да събори Съветският съюз. Те никога не планират краткосрочно, а поне 50 години напред“, казва още той. Телевизия Евроком

ВИДЕО:

Публикувахте от Телевизия Евроком в Сряда, 13 ноември 2019 г.

ПО ТЕМАТА

Калин Тодоров: Една от големите грешки на прехода е, че не даде точна оценка за Живков (АУДИО)

Колониално ежедневие

Loading...

Последни от България

Отиди Горе