“Калашников” представи цивилен електрически автомобил без врати

в Технологии

Електрически автомобил под названието UV-4 беше представен на военно-техническия форум “Армия 2018”, който се проведе в Подмосковието.

Автомобилът UV-4 тежи 650 кг и има рамка от заварени стоманени тръби, както и пластмасови панели на каросерията, но няма врати. Той се захранва от електрически двигател с мощност 68 конски сили, може да достигне скорост до 80 км/ч и има автономност на пробега от 150 км. Дължината на автомобила е 3,4 м, широчината му е 1,5 м, а височината – 1,7 м.

Според производителя автомобилът изисква минимална поддръжка и осигурява невероятен комфорт по време на шофиране. Представители на концерна “Калашников” не разкриват цената на електрическото превозно средство. Те разполагат и с електрически мотоциклет UM-1 (Urban Moto), който развива скорост от 100 км/ч и може да измине до 150 км с едно зареждане. Машината тежи между 165 и 245 кг и използва LiFePO4 и LiPO батерии. Концернът обяви и хибридно бъги – OV-2, разработено по поръчка на министерството на отбраната на Русия. То може да развие скорост до 100 км/ч и да превозва до четирима души.

Russia Beyond 

Loading...
"Калашников" представи цивилен електрически автомобил без врати by

Последни от Технологии

Отиди Горе