Как ни спасяват, докато ни погребват (ВИДЕО)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Ще научим голата истина от кристално ясно и изразително, прясно заглавие на статия от американското списание Форбс (Forbes), което буквално и в превод изглежда ето така:

В същото време (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйната мафия вдига драстично цената на електроенергията, за да плаща парниковите газове от мръсните и убийствени ТЕЦ-ове, като държавната „Марица Изток 2“. Само до март 2019-та година трябва да се платят близо половин милиард лева, а тези пари ще ги платим всички ние през сметките за ток и новите цени на продуктите и услугите. Това ще продължи и в близките години и сумата ще набъбне до няколко милиарда. Като прибавим към тях и милиардите за старото желязо, което продължава да ръждясва по брега на Дунава, край Белене сумата гони ДЕСЕТ МИЛИАРДА лева.

С тези пари можем да построим предостатъчно количество ВЕИ инсталации, за производство на електроенергия от вятър и слънце и да ни е и чисто и евтино. Но идеята е да бъдем тровени, крадени и малтретирани. Ако не вЕрвате питайте министър енерГЕПИка.

Долното видео показва и доказва, че още през пролетта на 2013-та година, непосредствено след падането на кабинета Борисов 1, съм предсказал неизбежния преход към чисто и евтино бъдеще. Но от тогава до днес организираната престъпност, владееща територията, не е построила и пуснала в експлоатация практически нито една прилична, нова инсталация. В същото време ежегодно повишава преференциалните цени, на които изкупува продукцията на старите ВЕИ-та, обратно на световната тенденция.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

ПО ТЕМАТА

Forbes: България се управлява от тъпоумен интригант