Как Теменужка Петкова стигна до оставката ?

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Ноември 2017-та г. Сделката за продажбата на ЧЕЗ България е на финалната права. В същото време политико-енерГЕПИйната мафия точи поредната секира за населението със скок на цените на електроенергията, препродавана чрез посредници към бизнеса, от началото на наближаващата 2018-та г. Част от посредниците изпращат предупрежденията към клиентите си още в края на ноември с готовност да започнат да събират по-големите пари още от 1-ви януари. Още на 5-ти декември надлежно и подробно съм ви информирал за предстоящото клане във „Фирма мами клиенти с по-скъп ток за 2018-та г.„.

От средата на декември 2017-та г. започва втора вълна писма на посредниците към клиентите, с още по-душмански искания за поскъпване на тока. И за това също ви уведомих на 20-ти декември в „ИзЧЕЗвай, докато не е станало късно!„.

Пак там пръв ви показах ЕДИНСТВЕНОТО ПУБЛИЧНО до сега, подобно писмо-известие от дъщерното на ЧЕЗ България – ЧЕЗ Електро (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

Втората вълна известия от фирмите към бизнеса се отличава по ДВА основни признака. Първо липсва една тлъста лъжа, имала място в писмата от първата вълна, а второ – цената на тока скача още повече. Към това трябва да прибавим и факта, че втората вълна предвижда поскъпване на тока от 1-ви февруари.

Когато фирма като ЧЕЗ продава бизнеса си нея не я интересува бъдещето и не взема важни решения на финалната права, без съгласието на новите собственици. Именно новите собственици прокарват драконовското поскъпване на тока.

Точно ОСЕМ ДНИ след като ви показах горното писмо се появи първата мълва за приятелската връзка между Теменужка и Гинка от Пазарджик. Започнахте ли да стопляте, какво става? Със сигурност през този период на Теменужка и е било намекнато, че си е отворила устата за голяма хапка и ако не сподели с ортаците може да й е трудно да я преглътне? Министърката започва да се кърши, но не се решава да споделя залъка. Така се появява първият предупредителен изстрел. Теменужка не иска да изпусне съкровището.

На 9-ти януари 2018-та същата е в сутрешния блок на БНТ, където се случва буквално следното:

Въпросните договори, но всъщност – предизвестия, така и НЕ НИ ГИ ПОКАЗВАТ, нито пък Теменужка ги коментира.

На 25-ти януари, на заседание на парламентарната Комисия по енергетика министърката заявява буквално следното:

Два дни по-късно в студиото на бТВ същата повтаря рефрена, че не е виждала исканията за по-високите цени:

Така тя дава да се разбере, че няма да отстъпи. В този момент тя вече си е подписала оставката, която само ТРИ СЕДМИЦИ по-късно вече е факт.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)