Италия отменя задължителната 14-дневна карантина за туристите от ЕС от 3 юни

в ПО СВЕТА

Премахването на ограниченията ще зависи от развитието на обстановката


Туристите от ЕС ще могат да пътуват до Италия без задължителна 14-дневна карантина от 3 юни като част от разхлабването на мерките срещу разпространението на коронавирус в страната, съобщават италианските медии.

Промяната, която ще важи и за страните от Шенгенското пространство, дойде, след като италианското правителство обяви планове за облекчаване на ограниченията за пътуване, за да позволи на хората да се движат свободно в страната от същия ден.

Вестник la Repubblica съобщава, че тези, които влизат в страната от държави от ЕС, няма да бъдат принуждавани да се карантинират за 14 дни.

Италианският премиер Джузепе Конте ще отвори границите на страната и ще позволи свободното движение на гражданите в Италия от 3-ти юни. Това е ключова стъпка в усилията на Рим за отваряне на икономиката след близо два месеца на ограничителни мерки срещу коронавируса.

Според изявление на италианското правителство от събота част от компаниите ще възобновят дейност от 18-ти май и ще се преустановят някои от ограниченията за социални събирания.

Новото поетапно премахване на ограниченията ще зависи от развитието на обстановката в определени региони, пише още в документа.

По-рано Португалия, Испания и Гърция също обявиха планове за поетапно разхлабване на мерките в опит за възстановяване на икономиките от коронавирусната криза.

Последни от ПО СВЕТА

Don`t copy text!
Отиди Горе