Изцяло електрическо летящо такси Lilium пътува от Лондон до Париж за час (ВИДЕО)

в Свят

„Lilium Jet“ е  с вертикално излитане и приземяване

Новостартираща фирма от Германия си подсигури 90 млн. долара финансиране, за да изгради изцяло електрическо летящо такси. Макар и все още в процес на разработка, петместният мини-самолет на Lilium може да бъде готов да полети още през 2019 г., а според изявление на компанията – той може да вози отЛондон до Париж само за час.

„The Verge“ съобщава, че 90-те млн. долара ще бъдат използвани за изграждането на петместния самолет „Lilium Jet“ на компанията, както и за да се увеличи екипът на фирмата с най-малко 70 души. „Lilium Jet“ ще може да лети във въздуха около един час с едно зареждане и да пътува със скорост над 290 километра в час. С това темпо самолетът може да прелети от Лондон до Париж за един час. Интегрираните в летящото ткси технологии ще позволят на пътниците да могат да си поръчават мини-самолета до най-близката площадка за кацане.

Изпълнителният директор и съосновател на Lilium Даниел Вийглен заяви: „Това е следващият етап от нашата бърза еволюция от идеята до производството на самолета, който ще революционизира начина, по който пътуваме в и около градовете по света“.

Засега возилото няма да е напълно безпилотно, най-вече заради притесненията на пътниците – то ще си има пилот на борда. / GreenTech.bg

 

loading...
Изцяло електрическо летящо такси Lilium пътува от Лондон до Париж за час (ВИДЕО) by

Последни от Свят

Виц на деня

– Докторът ми каза, че най-доброто средство, за да ми се излекува
Отиди Горе