Идва нова икономическа криза, ще удари и България. Предстоят фалити на фирми и уволнения. Хората трябва да си направят сметката да изкарат 1.5 г. без заплата (АУДИО)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Ще има световна криза. За никой уважаващ себе си икономист това не е тайна и не е новина. И то от много отдавна. По много показатели тя е тук, но не се усеща. Това, че имаме ръст 3% е остатъчна инерция. Водещите 7-8 икономики в света са в състояние на рецесия. В Китай всеки месец има спадане на износа с 3.2% от намаляващо потребление в света.
Кризата вече е в Съединените Щати. Маскира се с изкуствено дишане с различни финансови мерки, заради изборите за президент. Тръмп отлага кризата да удари след него.
Спомнете си 2008, когато в България растяха инвестициите, заплатите, имотите и всичко беше прекрасно, Станишев говореше, че кризата ще ни подмине. Меркел каза „Очаквайте 10 г. криза“. Не слушайте Борисов.
Предстоят фалити на фирми и уволнения. Хората трябва да си направят сметката да изкарат 1.5 г. без заплата.

Почти на 100% е сигурно, че идва нова икономическа криза. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Светозар Гледачев, финансов анализатор. Той смята, че в момента тя се задържа от САЩ, където Доналд Тръмп иска да спечели втори мандат. Той смята, че много показатели кризата вече е тук. По показатели все още в България кризата не се усеща. Но тя се усеща във водещите икономики в света – Китай, САЩ, Италия, Германия и Франция. Изкуственото задържане на рецесията ще доведе до нейното задълбочаване, коментира още Светозар Гледачев. Финансовият анализатор прогнозира, че ще има фалити на фирми, а също и съкращения на персонал.
Интервю на  Антония Попова от Радио Пловдив на БНР със Светозар Гледачев, финансов анализатор;
Цялото интервю със Светозар Гледачев можете да чуете в звуковия файл: