Иван Костов: Весела Коледа, дебилчетааа…!

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Политико-енерГЕПИйната мафия е възложила на кръжока на мургавия анал(л)изатор на (д)риска да обработят мятряла за нови още по-тлъсти престъпления и грабежи през идните години.

Но за да не бие много на очи на предна линия е изтласкана мумията на Ив.Кост. и инсталиран за председател на КЕВР Ив.Ив.

Ето как той коментира готвените промени в Закона за енергетиката, за които ви съобщих преди два дни в „Б@ ма“аму!„, с които се цели осветяване на търговията с електроенергия от сегашното тъмно настояще, от 1-ви януари 2018-та г.

Но заедно с това Ив.Ив. защитава НАМАЛЯВАНЕТО на долната граница за нарушаването на закона от сегашните 200 000 лева на 20 000 лева или точно ДЕСЕТ ПЪТИ.

 

 

Този откъс е от статия в Медиапул, от петък, 8-ми декември:

 

 

Какво всъщност ни казва мумията Ив.Ив.? Преведено на български език той ни призовава, ако до сега сме сърбали супата с нормална ЧЕТИРИ-зъба вилица да се настроим от 1-ви януари да минем на ДВУ-зъба, за да може политико-енерГЕПИйната мафия да превключи от сърбане на същата супа с нормална лъжица към ползване на ЧЕРПАК. Как се разбира това? Много лесно! Нека да разгледаме предлаганата долна граница за глоба от 20 000 лева на фона на най-големия производител у нас АЕЦ „Козлодуй“?

Нека видим, какво представляват тези 20 000 лева за АЕЦ-а? Ако разделим тази сума на средната цена от 80 лева/МВт.ч, на която АЕЦ-а продава в последните месеци тока на „свободния“ пазар ще получим:

20 000 лева : 80 лева/МВт.ч = 250 МВт.ч

В наши дни блок №6 на АЕЦ-а е със средно натоварване от около 1 060 МВт (Мега-Вата). Това прави произведена електроенергия от същия блок, в рамките на едно денонощие:

1 060 МВт * 24 часа = 25 440 МВт.ч

Тогава, какъв е делът на глобата от дневното производство на блок №6? Нека пресметнем:

( 250 МВт.ч : 25 440 МВт.ч ) * 100 = 0,98%

Глобата след поправката на закона ще възлиза на по-малко от 1% от продукцията на един от двата блока на АЕЦ-а, което означава около 0,5% от дневната продукция на цялата централа. Българинът му казва на това – муха я ухапала? Още повече, че глобата няма да я плащат шефовете на централата от заплатите си, а всички ние през по-тлъстите ни сметки за ток?

А ако остане сегашната долна граница от 200 000 лева, това ще се равнява на около 10% от дневната продукция на един блок или на 5% от дневното производство на цялото предприятие. А ако се приложи максималния размер на глобата (1 000 000 лева) това ще означава ПОЛОВИНАТА от продукцията на един блок или ЧЕТВЪРТ на цялата АЕЦ, за един ден. Усещате ли разликата?

Сега сещате ли се, защо тандема Ив.Кост. и Ив.Ив. защитават промяната? Така АЕЦ-а ще продължава да крие част от продукцията си от борсата и да я продава на тъмно, а глобата ще плащаме ние, докато те си броят милионите.

Важни уточнения! Това че в материала на Медиапул се цитира Таско Ерменков, като противник на намаляване на глобата НЕ означава, че това е истина. Просто елита на партията-майка възлага най-гнусните си престъпления на най-долната утайка от собственото си блато, прекръстени на „десни“ комунисти. Така се създава среда за фасадно противопоставяне, от която баш комунистите блестят на фона на „десните“ си подлоги.

Твърдението на Ив.Ив., че малки фирми не могат да покрият глоба от 200 000 лева и за това се смъква долната граница е НЕ-ЛЕ-ПО. Всяка фирма решила да препикае закона и да извърши престъпление ще заплати с всичко, с което разполага, а ако не и стига собствениците и или висшия мениджмънт (за държавните) ще влязат в затвора, за да отработят недостигащото. Тогава може да се говори за справедливост, което ще рече, че всички ще сърбаме от казана със супата с лъжици.

Ив.Ив. НЯМА собствено мнение! Той говори единствено и само с разрешение на патрона си. Край на уточненията.

Ако не ви харесват готвените промени вижте „Коя е следващата столица на Израел, след Йерусалим?„.

Ускорете темповете на сърбане с четири-зъбата вилица! До 1-ви януари остават точно 20 дни.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Първите милиони на Иван Костов

Първите милиони на Иван Костов 2

И ОЩЕ:

Последното престъпление на Иван Костов

Последното престъпление на Иван Костов 2

Последното престъпление на Иван Костов 3