Ивайло Иванов е новият главен секретар на МВР

в БЪЛГАРИЯ

Ивайло Иванов е главен секретар на МВР

Бившият директор на СДВР беше назначен с указ на държавния глава

Той работи в системата на МВР от 1999 г.

Президентът Румен Радев е подписал указа за назначаване на Ивайло Иванов за нов главен секретар на МВР. Иванов беше официално представен от вътрешния министър Младен Маринов по време на празника на „Гранична полицията”. Главната дирекция отбелязва 131 години от създаването си.

Като свои приоритети в работата си на новия пост Ивайло Иванов очерта борбата с престъпленията против личността, пътния травматизъм и тероризма.

Старши комисар Ивайло Иванов работи в системата на МВР от 1999 г., като към момента изпълнява длъжността директор на Столична дирекция на вътрешните работи. Притежава доказани професионални качества и богат практически опит. Отговаря на изискванията на чл. 36, ал. 5 от Закона за Министерството на вътрешните работи за заемане на длъжността главен секретар на МВР.  Новините на NOVA

Ивайло Иванов е роден на 25 февруари 1977 г. в Луковит, област Ловеч. Завършва бакалавърска степен по специалността „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ в Академията на МВР през 2001 г. През 2010 г. завършва магистърска степен в ЮЗУ „Неофит Рилски“ специалност „Право“. Старши комисар Ивайло Иванов работи в системата на МВР от 1999 г., като от май 2017 г. към момента изпълнява длъжността директор на Столична дирекция на вътрешните работи. Заемал е длъжността полицай в „Полицейски сили за охрана“ към „Охранителна полиция“ – СДВР. След това е полицейски командир в „Полицейски сили за охрана“ към „Охранителна полиция“ на СДВР. По-късно е началник група в отдел „Специализирани полицейски сили“ – СДВР и заместник-директор на РДПГ „Аерогари“ и директор на РДПГ „Драгоман“. Завършил е курсове за повишаване на квалификацията в Академията на МВР, в Германия и Холандия и специализиран курс в Международната правоприлагаща академия ILEA през 2015 г. в Будапеща, Унгария и в Розуел, САЩ през 2017 г. Притежава доказани професионални качества и богат практически опит и отговаря на изискванията на закона за заемане на длъжността.

Комунизмът е неизбежен!
Отиди Горе