вашият виртуален всекидневник

Зукърбърг: Русия се намеси в изборите в САЩ, помагаме на Германия да избегне това

в Свят

Шефът на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че помага на Германия да спре намеса на Русия в изборите, подобна на тази в САЩ и Франция

“Вземаме мерки през този уикенд, за да осигурим ненамесата в германските избори – от блокиране на хиляди фалшиви профили до партньорство с властите като Федералната служба за информационна сигурност и споделяне на мерки по сигурността с кандидатите и партиите.” – коментира Зукърбърг.

Той уточни, че са премахнати хиляди ”фалшиви профили”, свързани с Русия, през които са предприемани действия за манипулиране на изборите “в нашите страни, включително Франция”.

Той посочи, че по време на изборната кампания в САЩ, през водещи към Русия акаунти, руска група е разпространила около 3000 съобщения, подпомагащи кампанията на Доналд Тръмп. За това групата е платила над 100 хиляди долара.

Зукърбърг потвърди, че ще предаде всички доказателства на американския конгрес, за да бъдат предотвратени в бъдеще подобни акции на Кремъл срещу избори в други страни.

Въпреки лавината от доказателства за руската намеса, Кремъл продължава да отрича, че са предприемани такива действия от страна на Москва. / News.bg

 

Loading...
loading...
loading...

Последни от Свят

Отиди Горе